JEUGD (2): DFC E3 – IFC E3 0-2

7 april 2012 2077x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC E3 – IFC E3 0-2

Zoals vorige week al aangegeven is vandaag de return tegen IFC en dat is een gelijkwaardige tegenstander gebleken. Vanaf het eerste fluitsignaal is het IFC dat de DFC-ers overbluft. Ze zijn fel en jagen ons op zodra we de bal hebben.

Het is precies hetgeen wat bij ons vandaag ontbreekt. Af en toe delen we wel een speldenprikje uit, maar de keeper van IFC toont vandaag daadkracht en weet zijn doel schoon te houden. Met mooi combinatiespel wordt onze verdediging regelmatig uit elkaar gespeeld en gelukkig staat het vizier van IFC niet op scherp. Zodra de bal wel tussen de palen geschoten wordt is er nog Michael, die de ene na de andere knappe redding verricht. We zijn blij als de rust aanbreekt.

De tweede helft laat een ander DFC zien. We houden meer onze posities en de eerste kans is voor ons, maar Mert schiet gehaast de bal naast het doel. Ondanks dat we grip hebben op IFC is het bij hun eerste kans van de tweede helft wel raak: 0-1. De wedstrijd is spannend, want de teams zijn weer erg aan elkaar gewaagd. Op rechts laten Stijn en Nick een paar mooie combinaties zien. Ryan heeft nog een afstandschot in huis, dat helaas over het doel verdwijnt.

Ondanks dat Efe, Jayleeson en Sükrü er voor zorgen dat Michael minder vaak in actie hoeft te komen, kunnen we niet verhinderen dat IFC de 0-2 maakt uit een erg goed uitgespeelde aanval. Direct na de aftrap bemoeit Efe zich met de aanval en hij stoomt door het midden op, maar zijn schot wordt door de keeper uit de bovenhoek gestompt. Nee, net als twee weken geleden tegen Dubbeldam komen de aanvallen niet uit de verf en zit het op de juiste momenten niet mee: de tegenstander gaat met de punten aan de haal.

Volgende week tegen Oranje Wit weer een nieuwe kans om te laten zien wat we kunnen.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com