DFC 2 (2): Teamgeest en kwaliteit belangrijkste pijlers onder geweldig succes

14 april 2012 1151x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 (2): Teamgeest en kwaliteit belangrijkste pijlers onder geweldig succes

DFC 2 veroverde vanmiddag het kampioenschap in de reserve derde klasse D door concurrent EBOH 2 af te troeven met 2-0. Aan de titel is ook een promotie-ticket naar de reserve tweede klas verbonden.

Met de triomf nam de ploeg een voorsprong van 14 punten op de enig overgebleven rivaal die uit de drie resterende duels nog maximaal 9 punten kan halen – te weinig om het roodwitte feestje te verstoren.
 
Het Tweede kan terugblikken op een geweldig seizoen. Van de twintig gespeelde wedstrijden leverden er 18 een triomf of wel drie punten op.  Bij Heerjansdam 4 werden vorige week twee punten gemorst (2-2).  Alleen uit bij EBOH 2 werd overigens onnodig verloren.
Dat DFC 2 feitelijk met kop en schouders boven de rivalen uitsteekt, wordt ook geïllustreerd door de doelcijfers. De ploeg scoorde 69 keer en stond slechts 12 tegentreffers toe. Imponerende cijfers.
 
Los van de inhoudelijke kwaliteit vormde ook de teamgeest een belangrijke pijler van het behaalde kampioenschap. Van begin af aan wist trainer Robert Mohan zijn mannen te inspireren. Gegronde kritiek liet hij niet achterwege. De sterke band tussen spelers onderling en spelers en leiding kreeg begin januari extra (veer)kracht. Op eigen initiatief verbleef het team een weekeinde lang op trainingskamp in Torremolinos aan de Spaanse Middellandse Zee-kust bij Málaga. Het bleek een meesterzet in het licht van teambuilding.
 
Het binnenhalen van het kampioenschap was zodoende gewoon een kwestie van tijd. Dat trainer Robert Mohan (32) vorige maand ook DFC 1 onder zijn hoede nam vanwege het voortijdig opstappen van hoofdtrainer Paul Koster bleek geen negatieve invloed uit te oefenen op de kwaliteit en de mentale instelling van Het Tweede. Robert en zijn assistent Veeru Ramcharan (30) bleken een solide bouwwerk te hebben neergezet dat onverwoestbaar bleek.
 
Opmerkelijk is dat het technische duo van DFC 2 relatief buitengewoon jong is. Robert Mohan is 32, Veeru Ramcharan 30. Ze zijn bezig aan hun tweede seizoen bij DFC. Vorig seizoen zagen ze het kampioenschap net aan hun neus voorbijgaan. DFC 2 eindigde toen als tweede achter kampioen Alblasserdam 2. Dat het duo Robert & Veeru amper ouder is dan de meeste spelers van Het Tweede heeft wellicht ook bijgedragen aan het kampioenschap. Populair gezegd, Robert & Veeru begrijpen de ´nieuwe tijd´.
 
Roberts assistent en elftalleider Veeru komt zonder meer in aanmerking voor de kwalificatie ´stille kracht´ – de man op de achtergrond die probleempjes voorkomt en indien nodig geruisloos oplost. Een pluim verdient ook verzorgster Thea Vuurens als ´inlevende en rust brengende persoonlijkheid´.
 
Het kampioenschap werd vandaag op de roodwitte thuisbasis  stevig gevierd. Champagne, bloemen en alle andere gebruikelijke vreugde-rituelen na afloop in de dampende kleedkamer.
Mannen, namens bestuur, websiteredactie en andere spelers / leden van harte gefeliciteerd! En als trouwe fan en mede-trainingskampganger voeg ik daaraan toe: Geweldige prestatie, geweldig seizoen, geweldige ploeg! (Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com