DFC 2 (1): Kampioen na verdiende 2-0 zege op rivaal EBOH 2*Goals Davut Sahan

10 april 2012 1707x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 (1): Kampioen na verdiende 2-0 zege op rivaal EBOH 2*Goals Davut Sahan

Door Fred van Dongen

In een rechtstreeks duel met de enig overgebleven concurrent EBOH 2 pakte DFC 2 vanmiddag het kampioenschap in de reserve derde klas en de daaraan verbonden promotie.
De roodzwarte rivaal kreeg met 2-0 klop. Beide DFC-treffers kwamen op naam van Davut Sahan. Hij vijzelde daarmee zijn totale productie op naar 19 goals.
 
Op de triomf viel niets af te dingen. DFC 2 was gewoon beter in een overigens matig duel waarin vanwege de belangen  beide teams nauwelijks tot behoorlijk opgezette aanvalsacties kwamen. Het rommelig karakter begon al met het niet opkomen van de door de KNVB aangewezen scheidsrechter Cees Lok uit Roosendaal. DFC-coördinator Cees van der Sluis nam een half uur voor aanvang contact op met de KNVB. De bond vond Ruud Hak (hulde!) uit Zwijndrecht telefonisch bereid als vervangende fluitist op te treden. Het betekende wel dat het kampioensduel met een vertraging van 35 minuten begon.
 
Uiteraard probeerde EBOH in de openingsfase een snelle goal te fabriceren. De DFC-verdediging kreeg zodoende veel werk te verzetten maar klaarde alle klussen vrijwel probleemloos. Toen de roodzwarte storm enigszins was uitgeraasd nam DFC het initiatief over. Nadat de opgekomen centrale verdediger Aike Janssen uit een hoekschop net naast had gekopt, nam de roodwitte thuisploeg na pakweg 35 minuten alsnog de leiding.
 
Marcel van Nes deponeerde een vrije trap van net buiten de zestien accuraat richting aanvoerder Marlon Kramer. Die dribbelde behendig op links de EBOH-zone binnen maar zag zijn schot afstuiten op de alerte doelman Danny Wessels. In de rebound stond goalgetter Davut Sahan attent klaar om de belangrijke openingsgoal tegen de netten te drukken (1-0).
 
In het tweede bedrijf poogde EBOH vanzelfsprekend alsnog langszij te komen. Hachelijke situaties voor de veste van doelman Mehmet Tokul bleven echter uit op een paar kopkansen uit corners na. Mehmet zag de inzetten tot brede roodwitte opluchting over en naast zijn heiligdom verdwijnen.
 
DFC bleef tussen alle onrust door de betere ploeg, maar morste in de slotfase enkele fraaie kansen om de champagne alvast koud te laten zetten. Pas in de 90ste minuut verzekerde DFC zich definitief van het kampioenschap. Davut Sahan brak op links handig door maar werd onderuit geschoffeld. De terechte strafschop werd door Davut zelf weer met verve verzilverd (2-0). De blessuretijd kende slechts statistisch belang.
 
Toen het slotsignaal eenmaal had geklonken kon het kampioensfeest beginnen. Met bloemen namens het bestuur en champagne in de kleedkamer. Vanzelfsprekend ondergingen behalve de spelers van vanmiddag ook de geblesseerde en geschorste spelers het verdiende eerbetoon. Per slot vormde ook dit kampioenschap de mooie bekroning van een geweldige teamprestatie.
 
DFC 2 – EBOH 2 2-0 (1-0) – 35m Davut Sahan 1-0, 90m Davut Sahan (strafschop) 2-0.
DFC 2: Mehmet Tokul, Arvind Ramesar, Aike Janssen, Rubén Schot (65m Maarten Zilverschoon),  Halil Bücgün (80m Said Sous), Marcel van Nes, Kusay Pekince, Anthony Radjkoemar, Appie Güler (46m Emrah Kaya), Davut Sahan, Marlon Kramer. Wissel niet ingebracht: Delil Yildiz.
Grensrechter: Louisano Trinidad. Technische staf: Robert Mohan en Veeru Ramcharan. Verzorgster: Thea Vuurens.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com