2 F (2): DFC laat Meerkerk na rust kwaliteiten zien en buigt achterstand knap om

14 april 2012 1321x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC laat Meerkerk na rust kwaliteiten zien en buigt achterstand knap om

Het lijkt niet op te houden met de succesreeks van DFC. Opnieuw bond de roodwitte ploeg een geduchte concurrent aan de zegekar. Deze keer moest Meerkerk er aan geloven (2-3).

DFC, gecoacht door Robert Mohan en Laurens Gerlich, nam door de triomf de leiding in de derde periode en kan op de algemene ranglijst ook nog altijd een behoorlijk woordje meespreken.
 
Meerkerk was de laatste competitietegenstander die DFC dit seizoen van scoren wist af te houden. Medio november pakten de Alblasserwaarders in Dordrecht de volle buit (0-2) dankzij geraffineerd countervoetbal. Sindsdien is er heel veel veranderd bij DFC dat kennelijk nu ook zelf beseft dat de ploeg een meer dan gemiddeld portie kwaliteit in zich herbergt. Niet voor niets vrezen talloze opponenten nu al de eindsprint van de roodwitte brigade.
 
Voor rust presenteerde DFC zich echter te timide bij Meerkerk. Het hele eerste bedrijf was trouwens een matige vertoning. Over en weer ontstonden kleine kansjes maar echt vuurwerk bleef achterwege. Dat Meerkerk toch met een 1-0 voorsprong aan de thee kon was het gevolg van slap verdedigen van Dordtse kant.
 
Het leverde de ploeg in de pauze een schoffering op van interim-trainer Robert Mohan die enkele uren eerder met ´zijn´ DFC 2 kampioen was geworden. Het hielp want DFC toonde eindelijk het vurig gewenste karakter. Toch moest de ploeg al snel een nieuwe tegenslag verwerken toen een Meerkerks schot van richting werd veranderd waardoor de jarige doelman Michael Bekkers (23 geworden, proficiat!) kansloos was: 2-0.
 
Vanaf dat moment nam DFC het heft in handen. De ploeg wilde niet opnieuw van Meerkerk verliezen. Bovendien lonkten gelet op de tussenstanden aantrekkelijke posities op zowel de algemene ranglijst als de periodestand. Toen Wesley Loos kort na de 2-0 op rechts doorbrak en met een fraaie lob de 2-1 aantekende, kreeg roodwit weer mentale vleugels. Spits Marvin Hooplot bleek weer eens levensgevaarlijk in de kleine ruimte en tikte behendig de 2-2 binnen.
 
Waarmee de roodwitte koek allerminst op was. Het was scherpschutter Bart Vosselman die vanaf 35 meter de bal onhoudbaar in de kruising pegelde (2-3) en daarmee de wedstrijd volledig kantelde.
In de slotfase poogde Meerkerk met pressie alsnog langszij te komen maar tot reële kansen leidde dat niet. DFC kon zo zijn ongekende succesreeks verdiend voortzetten en heeft zich nu ontpopt als een waar spook voor de gevestigde macht in de tweede klas. (Verslag Fred van Dongen mmv Ton Lucas)
 
Meerkerk – DFC 2-3 (1-0)- 43m Guus Vreeswijk 1-0, 53m Martijn van der Hagen 2-0,57m Wesley Loos 2-1, 69m Marvin Hooplot 2-2, 77m Bart Vosselman 2-3.
Scheidsrechter Herman van Beijsterveld floot prima en deelde slechts een gele kaart uit. Robin Ramesar (DFC) kreeg die te zien.
Opstelling DFC: Michael Bekkers, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Patrick Bijl, Frankllin Wielingen (46m Merijn van Groesen), Cliften Sewpersad, Robin Ramesar, Wesley Loos,  Erik Vos, Marvin Hooplot (85m Mark Jongeneel), Bart Vosselman (80m Yusuf Simsek).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com