2 F (2): DFC heeft aan twee counters genoeg voor 2-0 zege op pover Schelluinen

21 april 2012 2182x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC heeft aan twee counters genoeg voor 2-0 zege op pover Schelluinen

Door Fred van Dongen

Moeizaam en toch makkelijk. Die schijnbare tegenstrijdigheid gold de belangrijke overwinning die DFC vanmiddag behaalde op Schelluinen. De ploeg draaide een van zijn mindere wedstrijden maar kon zich dat achteraf ook veroorloven tegen een onthutsend zwak Schelluinen.
 
Zelfs in het laatste half uur toen DFC met een man minder moest acteren, konden de gasten DFC-doelman Michael Bekkers nauwelijks reëel bedreigen. Een tienmans DFC bouwde de 1-0 voorsprong ook nog eens uit naar een comfortabele 2-0 overwinning. Een terecht resultaat gezien het kwaliteitsverschil. Waarmee DFC op twee fronten volop blijft meestrijden om een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klas.
 
Het eerste bedrijf kende amper hoogtepunten. Schelluinen moest van begin af aan uit zijn defensieve schulp kruipen, wilde de ploeg zich alsnog boven de fatale rode streep nestelen. Van die intentie viel niets terug te zien. DFC nam al snel het vijandelijke doel onder vuur met schoten van Patrick Bijl en Cliften Sewpersad (via een verdediger op de paal).
 
Door wat concentratieverlies bij de thuisploeg kreeg Schelluinen enkele kansjes. Vlak voor rust liet DFC, dat doorgaans in wedstrijden vooral op de helft van de tegenstander is te vinden, zien de countertechniek ook uitstekend te beheersen. Na een afgeslagen Schelluinse aanvalsactie dirigeerde het spitsenduo  Marvin Hooplot en Bart Vosselman de bal op maat voor de voeten van de opgekomen Cliften Sewpersad (1-0).
 
Ook na de hervatting bleef het duel op een laag pitje branden. Bij Schelluinen ontbrak het aan overzicht en scherpte waardoor DFC zich zelfs enkele schoonheidsfoutjes schadevrij kon veroorloven. Toen DFC-invaller Sabit Kayhan na een kleine twintig minuten na een ongelukkige actie op wel heel lichtvaardige wijze rood kreeg van de na rust nogal onevenwichtig fluitende jonge scheidsrechter Freek van Herk, leek de thuisploeg alsnog een zwaar middagje te wachten. De arbiter liet zich bij zijn beslissing kennelijk leiden door  theatraal misbaar van Schelluinen-zijde en toonde zodoende aan nog lang niet klaar te zijn voor het grote scheidsrechterswerk. De relatief lange bedenktijd die hij zich verschafte voordat hij het rode karton liet zien was ook veelzeggend.
 
Terwijl DFC met tien man verder moest bleek al snel dat Schelluinen alleen op theatervlak een voldoende scoort. Geen moment wisten de gasten echt gevaar te stichten. Sterker nog, de betere kansen bleven voorbehouden aan DFC. In blessuretijd leidde dat niet onverwacht tot de 2-0. Deze keer zette Erik Vos een slimme roodwitte counter op die Marvin Hooplot bekwaam afrondde.
 
DFC – Schelluinen 2-0 (1-0) – 44m Cliften Sewpersad 1-0, 90+2 Marvin Hooplot 2-0. Scheidsrechter: Freek van Herk.
DFC: Michael Bekkers, Merijn van Groesen, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Patrick Bijl, Erik Vos, Wesley Loos, Yusuf Simsek (60m Sabit Kayhan), Cliften Sewpersad, Bart Vosselman (83m Davut Sahan), Marvin Hooplot. Wissels niet ingezet: Mehmet Tokul (d), Marcel van Nes. Grensrechter: Peter Geijp.
Schelluinen: Jeffrey ter Veer, Gerco Nijhof, Wouter Jetses, Corne Nijhof, Michael Kooijman, Umut Takac, Nicky van Driel, Danny Muilwijk, Hassib Amanzada, Tom Peverelli, Mergim Shala. Wissels: Ferhat Kaya, Tijmen Staal, Bart van den Bosch, Michel van Dorssen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com