2 F (2): Bart en Marvin loodsen DFC naar eenvoudige zege op hekkensluiter

7 april 2012 2382x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Bart en Marvin loodsen DFC naar eenvoudige zege op hekkensluiter

DFC kende vandaag één doel: zich revancheren voor het zwaar teleurstellende verlies eerder dit seizoen bij streekgenoot Groote Lindt. De Zwijndrechtse ploeg bracht in het najaar DFC de zwaarste nederlaag van het seizoen toe (5-2).

Het duo Anne Evers – Laurens Gerlich dat vanmiddag de honneurs op de roodwitte bank waarnam, behoefde zodoende de ploeg amper te motiveren – dat deed de ploeg in gedachten de zware uitnederlaag zelf wel.
 
Eigenlijk had DFC de klus reeds na de eerste 45 minuten geklaard. Toen stond al de 3-1 eindstand op het bord. Niettemin presenteerde Groote Lindt zich voor rust als de betere ploeg, maar in de afwerking bleek DFC deze keer met kop en schouders boven de opponent uit te steken. Met de drie goals van vanmiddag staat de totaalproductie van DFC nu op 54 treffers. Alleen WNC (68) scoorde meer keren.
 
Zoals bijna gebruikelijk hield DFC-doelman Michael Bekkers zijn ploeg voor rust weer op de been. Bart Vosselman bracht DFC aan de leiding met een fraaie goal. Uit een strafschop kwam Groote Lindt via goalgetter Michael Slingerland langszij: 1-1. Lang kon de Lindt niet genieten van de gelijkmaker want luttele minuten later lag de 2-1 alweer achter doelman Roland Rijckevorst. Opnieuw kreeg de goal de handtekening van Bart Vosselman, nu met een fraaie lob die via een Lindtse rug onhoudbaar bleek. DFC´s andere spits, Marvin Hooplot, pikte ook weer zijn goaltje mee. Hij rondde nog voor rust een dieptebal fraai af: 3-1.
 
In het tweede bedrijf presenteerde DFC zich sterker en dominanter. Alleen de jonge invaller Nestor Zimmerman vormde nog een bedreiging voor de Dordtse afweer. Patrick Bijl wist namens DFC de door Zimmerman gecreëerde dreigende situaties echter telkens alert te neutraliseren. Zodoende stond al snel vast dat de punten in Dordrecht zouden blijven. (Verslag mmv Ton Lucas en Cees van der Sluis).
 
DFC – Groote Lindt 3-1 (3-1) – Bart Vosselman 1-0, Michael Slingerland (strafschop) 1-1, Bart Vosselman 2-1, Marvin Hooplot 3-1. Scheidsrechter M.A.Geuze floot goed en kon de kaarten op zak houden.
DFC: Michael Bekkers, Merijn van Groesen, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Patrick Bijl, Robin Ramesar, Wesley Loos, Yusuf Simsek, Erik Vos, Bart Vosselman, Marvin Hooplot. Wissels: Mark Jongeneel, Franklin Wielingen, Ahmet Tasgin (A-junior).
Groote Lindt: Roland Rijckevorst, Dave Klootwyk, Abdeladim Boussakou, Marcel Walters, Brian Hardenbol, Michael Slingerland, Kevin de Deugd, Bjorn van Ingen, Nick Kraayeveld, Erwin Bol, Mark van Berkel. Wissels: Sven Tak, Nestor Zimmerman, Steven Kramer, Steven Uyl, John Kok.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com