2 F (2): ´Beleg van Eethen´ levert DFC niets op*Verrassend verlies bij GDC (2-0)

28 april 2012 4393x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): ´Beleg van Eethen´ levert DFC niets op*Verrassend verlies bij GDC (2-0)

Door Fred van Dongen

De hangpartij in het Noordbrantse Eethen betekende voor DFC achteraf een ware martelgang. Het inhaalduel met GDC gold nog voor de – al door Pelikaan gewonnen – tweede periode. Niettemin kreeg  het treffen van vanmiddag voor beide ploegen het stempel van cruciaal belang.
GDC stond voor de zware opgave boven de fatale rode degradatiestreep te blijven, DFC kon bij winst oprukken naar de vierde plaats in de totaalstand die mogelijkerwijs ook deelname aan de nacompetitie om promotie kan opleveren.
 
De thuisploeg bleek duidelijk geschrokken van de reputatie die DFC de voorbije weken met onder meer vijf zeges op rij had opgebouwd. Stiekem en onopgemerkt was de roodwitte formatie naar een topklassering geslopen. Het dark horse van de tweede klasse F had zich twee routes weten te verwerven voor deelname aan de promotie-nacompetitie. Een hoge klassering in de totaalstand en het binnenslepen van de derde periode. Van die twee opties bleef er na vanmiddag maar één over – die van de derde periode.
 
GDC draaide met een aan de kwaliteit van de gevreesde tegenstander aangepaste strategie. Veel mensen achter de bal en maar hopen op die ene rake uitbraak. DFC – dat enkele vaste waarden miste zoals Suleiman van der Straaten (geblesseerd) en Cliften Sewpersad (geschorst) – vond ondanks veel pressie geen effectief tegengif. Kansen dienden zich wel aan, maar in de afwerking ontbrak de finesse. Bovendien deelde DFC na een kwart wedstrijd nog een cadeautje uit aan de gedreven thuisploeg. Apathisch verdedigen bracht Pascal de Vries in vrije positie: 1-0.
 
Met tempoverhoging en het doorschuiven van diverse spelers naar aanvallende posities, probeerde DFC het tij te keren. Het resulteerde in enkele kansen. Met goed en ook wat fortuinlijk keeperswerk kon GDC een gelijkmaker voorkomen. Toen DFC echt kon toeslaan, joeg Franklin Wielingen de bal over.
 
DFC begon het tweede bedrijf met dezelfde aanpak en voortvarendheid als in de slotfase voor rust. Zo ontstond een waar ´Beleg van Eethen´ waarbij DFC verwoed trachtte een bres te slaan in de dubbeldikke Brabantse afweer. Het leek een kwestie van tijd dat de GDC-dijk zou doorbreken.
 
Als door een wonder bleef de thuisploeg overeind. Voor DFC aanleiding om verse krachten binnen de lijnen te sturen. Door de wissels en de daaraan gekoppelde strategie, haalde DFC evenwel de variatie en samenhang uit zijn aanvalspatronen. De flanken kwamen nauwelijks nog in beeld – vrijwel alles verliep door het centrum. Een kolfje naar de hand van GDC dat met simpel vakwerk de roodwitte aanvalsgolven kon breken.
 
Met het verdwijnen van de samenhang in de DFC-acties kreeg GDC weer moed zich over de middellijn te begeven. Dat leverde zowaar nog enkele gevaarlijke momenten op voor het DFC-doel. In blessuretijd sloeg de thuisploeg pas munt uit DFC´s begrijpelijke, instinctieve aanvalsdrift. Na een GDC-uitbraak over links kwam Marlon Kramer te laat met zijn ingreep waarna de bal op de stip belandde. Aanvoerder Jasper Somsen kende vanaf de elfmeter geen pardon (2-0).
 
Scoreverloop GDC – DFC 2-0 (1-0) – 24m Pascal de Vries 1-0, 90+4 Japser Somsen (strafschop) 2-0. Scheidsrechter: Paul van Koolwijk (Angeren). Gele kaarten: Yusuf Simsek en Marlon Kramer (beiden DFC).
Bijzonderheid: Het was voor het eerst sinds begin november dat DFC niet tot scoren kwam in een competitiewedstrijd.
GDC: Yuri Ran, Benjamin Vos, Marco Pijnenburg, Jasper Somsen, Xander van den Assem, Jamie Youell, Pascal de Vries, Ralph Lankhaar, Bas van der Kolk, Erik den Ouden, Yeison van den Heuvel. Wissels: Johny van Mersbergen, Wesley van der Wardt, Stefan van Veen, Stefan Storchart, Justin Youell.
DFC: Michael Bekkers, Marlon Kramer, Marco van Woerkom (75m Marcel van Nes), Merijn van Groesen, Patrick Bijl, Robin Ramesar, Yusuf Simsek (85m Jonathan Dubbeldam), Wesley Loos, Erik Vos, Franklin Wielingen (60m Marvin Hooplot), Bart Vosselman.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com