Paul Koster na superzege DFC bij koploper: Dat was genieten geblazen!

11 maart 2012 693x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Paul Koster na superzege DFC bij koploper: Dat was genieten geblazen!

DFC-hoofdtrainer Paul Koster geeft na elke competitiewedstrijd van DFC 1 speciaal voor de website zijn visie op het gespeelde duel. Vandaag Paul Koster over de geweldige 3-6  in Waardenburg op koploper WNC.

 ,,Wat een prachtige zaterdag, zaterdag 10 maart. Allereerst werd mijn dochtertje 5 jaar en vervolgens winnen we op deze datum met 3-6 bij WNC. Genieten geblazen!
Met deze uitslag heeft DFC een signaal afgegeven zowel naar onszelf als naar de competitie. We begonnen eigenlijk niet eens zo goed maar de ruimte die WNC ons bood bij het aanvallen daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt.
 
,,We speelden compact, geconcentreerd en we hebben zaken gedaan wanneer dat moest en dat is een compliment naar de hele groep. De eerste helft had net zo goed 3-7 kunnen zijn maar het was 0-4. Echt ongelooflijk, uit bij WNC en dan 0-4 bij rust. Ook wisten we dat WNC een ploeg is die altijd aanvallende intenties heeft. Dat hadden ze de eerste helft al laten zien. We moesten dus nog wel op onze tellen passen en dat bleek ook want er lagen al vrij snel twee doelpunten bij ons in.
 
,,Dat gaf hun de spirit. Uiteraard is dat de kwaliteit van WNC want het behoort echt tot de beste ploegen in onze competitie en je moet er niet gek van opkijken dat ze kampioen worden, maar wij waren toen niet sterk. Vervolgens hebben we met zijn allen geknokt en zijn we onder de druk vandaan gekomen door Erik Vos op het middenveld in te brengen. Daar zijn we het toen drukker gaan maken en konden we op die manier ook weer de bal voorin krijgen.
 
,,En als je dan de snelheid, kracht en karakter voorin hebt staan – dan weet je ook dat we gaan toeslaan. En dat gebeurde met een mooie schuiver van Wesley Loos. Toen wisten we echt dat we de buit binnen hadden. Vervolgens nog een onhandige strafschop tegen maar uiteindelijk maakte Erik aan alle illusies van WNC een eind door de 3-6 te maken met voorbereidend werk van Bart.
 
,,We kunnen terugkijken op een prachtige wedstrijd met een prachtige uitslag. Onze inspiratie kwam uit de wedstrijd PSV-FC Twente, die is in samenvatting bekeken en als je dan in de rust voor staat met 0-4 dan is dat wel grappig. Jammer dat het 3-6 is geworden en geen 2-6 anders was de film compleet geweest. Dit uiteraard met een knipoog want we zijn heel blij dat we lekker aan het voetballen zijn en dat we onszelf aan het belonen zijn. Team van de wedstrijd: DFC 1 (een eenheid).´´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com