JEUGD (2): IFC E3 – DFC E3 2-2

31 maart 2012 933x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): IFC E3 – DFC E3 2-2

Vandaag ontmoeten we eindelijk IFC. Inmiddels een belangrijke concurrent voor de derde plek. We beginnen fel en geven IFC geen gelegenheid om het spel te maken. Een grote kans wordt door Sükrü niet benut en ook Mert weet het net niet te vinden na prima aanvallend samenspel. Efe lobt de bal over 3 IFC-ers en lanceert zo Jayleeson, die deze prachtige steekbal helaas niet een mooi vervolg kan geven. Het ziet er allemaal echt goed uit.

Ons spel kost echter veel energie en na ongeveer een kwartier neemt IFC het heft in handen en ook zij missen nog een paar grote kansen, waarbij keeper Michael telkens in de weg staat. Prima gedaan Michael! Het is weer een leuke, spannende wedstrijd.
 
De tweede helft beginnen we zo mogelijk nog feller en IFC komt lange tijd niet in de buurt van ons doel. Jayleeson vindt Stijn aan de rechterkant en na goed doorzetten trekt Stijn de bal voor naar de doorgelopen Jayleeson, die de twijfelende keeper uitkapt en de 0-1 binnen schiet.
Even later een gelijke situatie: Stijn gaat er op rechts van door en geeft de bal voor. De keeper wil deze oppakken, maar Mert kruipt voor hem en met een korte draai staat hij vrij voor de doellijn en het is 0-2.
 
We hopen natuurlijk dat IFC zich hier bij neer legt, maar niets is minder waar: ze gaan steeds beter combineren en maken zelfs de aansluitingstreffer, waarbij hun aanvaller zich niet geheel bewust is van de richting waarin hij schiet, maar hij zit er wel in: 1-2. Opnieuw is het spannend en net als in de eerste helft heeft het aanvalsspel van DFC veel kracht gekost. Toch is het Mert die na een steekbal van Stijn de 1-3 op zijn schoen heeft, maar de keeper staat in de weg.
 
We staan onder druk en maken verdedigend de verkeerde keuzes. In plaats van de bal weg te poeieren proberen we in de drukte de tegenstander uit te spelen waarna de bal voor de voeten van IFC terecht komt, een plof en het is 2-2. Beide ploegen krijgen dan nog kansen op de winnende treffer, maar de keepers staan op hun post of de afronding is niet zorgvuldig.
Na de matte vertoning van vorige week vandaag weer een gedreven en goed spelend E3. Volgende week weer tegen IFC, maar dan op eigen terrein. Eens kijken of we de overwinning dan wel kunnen veiligstellen. Op basis van vandaag zal het wel weer een spannende pot worden.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com