JEUGD (1): GJS MC1 – DFC MC1 3-1

11 maart 2012 795x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): GJS MC1 – DFC MC1 3-1

Vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen de Gorkumse Jonge Spartaanen. Bij de vorige ontmoetingen was de winst steeds voor GJS maar omdat de meiden van Emma vorige week gelijk speelden tegen GJS waren we ervan overtuigd dat we deze keer niet kansloos zouden zijn.

We begonnen goed en hadden de wedstrijd redelijk onder controle met hier en daar een goede aanval voor beide partijen.Toch nam GJS het heft in handen en benutte de beide flanken heel goed. Met de twee hele goede buitenspeelsters hadden Lindy en Lotte hun handen meer dan vol en moesten er flink tegenaan om de technische acties te stoppen.
 
Met een mooi schot van een meter of 20 met een mooie boog over Selin in de verre hoek zette GJS de 1-0 op het scorebord.Toch gaven we goed tegenstand door allemaal hard te werken.De 2-0 gaven we eigenlijk cadeauo. We werkten de bal niet goed weg en kwam per ongeluk voor de voeten van de GJS-spits die twee meter achter de verdediging stond maar de bal kreeg van een DFC-voet. Jammer!
 
Maar we gooiden er een schepje boven op want de GJS-verdediging wankelde. Na een paar gestopte aanvallen kreeg Kelsey de bal in de punt van de aanval, draaide goed weg van de laatste vrouw en de weg naar het goal was vrij. Ze moest nog wel 30 meter overbruggen en met een verdedigster in haar nek schoot ze de bal op het moment van de tackle van achter hard diagonaal langs de goalie via de binnenkant paal binnen: 2-1. Een prachtig doelpunt en de oppepper en kracht om een vuist te maken om de verdiende gelijkmaker er nog voor de rust in te schieten.
 
GJS wankelde en wist de laatste 10 minuten voor rust even geen raad met de aanval van DFC. Amber kwam nog door een goede solo oog in oog met de keepster, lobde de bal goed over haar heen maar de bal verdween net over de goal dit had de 2-2 kunnen zijn. Ook nog een gevaarlijke corner van Minou die Kelsey vanuit de lucht direct op goal schoot maar bij de eerste paal van de lijn werd gehaald. Helaas was het rust want op dit moment waren we echt een stuk sterker.
 
Na rust kreeg de rechtsbuiten van GJS het op haar heupen en met snelle en zeer technische aanvalsacties bracht ze de bal gevaarlijk voor de goal. We stonden met de rug tegen de muur maar konden de aanvallen met stunt- en vliegwerk redelijk keren. Ik hoopte dat we met een snelle counter GJS nog pijn konden doen maar door een misverstandje bij de eerste paal met twee verdedigsters en de keepster viel toch de 3-1.
 
 Jammer maar toch de complimenten voor het hele team. We hebben gestreden voor 200 procent maar helaas toch verloren. Volgende zaterdag wacht ons de return tegen Hardinxveld. Dus weer een zware wedstrijd voor de boeg maar met 200 procent inzet en vechtlust en een beetje geluk kunnen we ze echt verslaan.
Selin, Lotte, Lindy, Charissa, Sharon, Shirley, Minou, Amber, Linde, Yoella, Eva, Kelsey en Danique allemaal goed gespeeld en volgende week gaan we er weer voor. (gr cees)
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com