Dick Koonings vanwege 80-jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet tijdens soos

2 maart 2012 848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Dick Koonings vanwege 80-jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet tijdens soos

Dick Koonings, inmiddels 89 jaar, meldde zich in maart 1932 aan bij DFC en is nu al 80 jaar lid van de club. Een unicum, aldus co-voorzitter Ger Hüsen.

Dick speelde tot 1939 in de junioren en kwam vervolgens via DFC 2 in het eerste terecht. Hij is nog één van de coryfeeën die onder de legendarische trainer Arpad Weisz heeft getraind. Dick heeft lang in het eerste gespeeld met o.a. Piet Punt sr en Cees Mijnders. Jarenlang is Dick ook jeugdleider geweest en heeft vele junioren onder zijn hoede gehad.
 
Dick is een bevoorrecht mens. Elke donderdagmiddag komt hij naar de DFC-ouderensoos, waar hij zelf nog met zijn auto heen rijdt. En elk jaar bezoekt hij ook trouw, met echtgenote, de reünie van Oud-DFC.
 
Donderdagmiddag tijdens de soos werd Dick vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet. Hij kreeg uit handen van Ger Hüsen een voetbalboek met de 1000 beste voetballers en een foto-collage van zijn carriére. Ger Loeve bood namens de soos een bos rood-witte bloemen aan voor zijn vrouw.
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com