DFC 2 zet met moeizame maar belangrijke 2-0 zege forse stap richting titel

22 maart 2012 736x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 zet met moeizame maar belangrijke 2-0 zege forse stap richting titel

In de reserve derde klas zette DFC 2 vanmiddag een moeizame maar belangrijke stap richting kampioenschap en promotie door thuis Dubbeldam 2 met 2-0 te kloppen. De enige overgebleven concurrent, EBOH 2, klaarde vanmiddag de simpele klus tegen ZBC´97 2 ook zonder schade (1-3).

Het gat tussen DFC 2 en EBOH 2 bleef zodoende zeven punten met de kanttekening dat de roodwitte koploper nog een inhaalduel tegoed heeft.
 
Voor rust zat Robert Mohan als trainer / coach op de bank bij Het Tweede. Na de pauze nam good-old Arie Evers die taak over. Mohan spoedde zich toen naar Zwijndrecht waar DFC´s eerste later op de middag aantrad tegen Pelikaan. Zoals bekend heeft Robert Mohan de taken overgenomen van hoofdtrainer Paul Koster die eerder deze week zijn functie neerlegde.
 
DFC 2 nam voor rust de leiding via Maarten Zilverschoon (1-0). Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Het Tweede dat echter deels door onzuiverheid geen kans zag de marge naar twee goals te vergroten. Zodoende ging de ploeg ook min of meer tegen zichzelf spelen. De aanvalsacties liepen te gehaast en strandden zodoende regelmatig op onzuiverheid. Dubbeldam voelde dat goed aan en zette enkele aanvallen op die DFC 2 de nodige angst bezorgden.
 
Ook goalgetter Appie Güler – na rust ingebracht – kon geen verandering brengen in dat beeld, al was hij enkele keren dicht bij de bevrijdende tweede roodwitte treffer. Een strafschop moest er uiteindelijk in de allerlaatste minuut aan te pas komen om DFC 2 alsnog zegevierende over de streep te trekken. Keeper Mehmet Tokul verschalkte zijn Dubbeldamse collega vanaf de elfmeter-stip (2-0).
 
DFC 2: Mehmet Tokul, Emrah Kaya, Aike Janssen, Rubén Schot, Arvind Ramesar, Yusuf Simsek, Halil Bucgun,Kusay Pekince, Davut Sahan, Sabit Kayhan, Maarten Zilverschoon.
Wissels: Marcel van Nes, Anthony Radjkoemar, Said el Moussaoui, Appie Güler.
Scheidsrechter: Ben van Broekhoven.
 
Uitslagen Res. Derde klas vandaag: ZBC´97 2 – EBOH 2 1-3, DFC 2 – Dubbeldam 2 2-0. Drechtstreek 3 – Papendrecht 2 0-3, Heerjansdam 4 – Seolto 2 8-0, Pelikaan 4 – Oranje Wit 4 1-1, Wieldrecht 3 – SC Amstelwijck 2 2-2.
Stand: DFC 2 17-48, EBOH 2 18-41, Papendrecht 2 18-38, Amstelwijck 2 18-33, Drechtstreek 3 18-27, Wieldrecht 3 17-24, Heerjansdam 4 17-23, Oranje Wit 4 17-17, Pelikaan 4 18-15, Dubbeldam 2 18-13, ZBC´97 17-11, Seolto 2 17-5.
 
Zaterdag 31 maart: Dubbeldam 2 – Drechtstreek 3, SC Amstelwijck 2 – DFC 2, EBOH 2 – Wieldrecht 3, Papendrecht 2 – Pelikaan 4, Seolto 2 – ZBC´97 2, Oranje Wit 4 – Heerjansdam 4.
 
*Voor een overzicht van de uitslagen van alle DFC-(jeugd)wedstrijden van vandaag zie de link Uitslagen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com