2 F (2): Sterk DFC maakt met zege op Pelikaan fraai eind aan onrustig weekje

24 maart 2012 1008x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Sterk DFC maakt met zege op Pelikaan fraai eind aan onrustig weekje

In de tweede klasse F zorgde DFC andermaal voor stuntwerk. De semiderby in Zwijndrecht tegen titelkandidaat Pelikaan eindigde in een overtuigende 1-4 overwinning. Met name na rust liet DFC zien dat de ploeg meer kwaliteit in zich herbergt dan de middenmoot-positie op de ranglijst doet vermoeden.

En zo kreeg een onrustig weekje alsnog een gave ontknoping. Immers DFC-trainer Paul Koster besloot eerder deze week voortijdig zijn functie neer te leggen. Zijn takenpakket bij het eerste werd overgenomen door Robert Mohan, de trainer van DFC 2 die eerder dit jaar met het DFC-bestuur al tot een akkoord kwam om komend seizoen de functie van Koster over te nemen.
 
Mohan koos voor het duel van vandaag met Pelikaan voor een 4-4-2 basishouding met Bart Vosselman (fotoinzet) en Marvin Hooplot als spitsenduo. Mede door het ontbreken van diverse basisspelers vanwege blessures en schorsingen, was het in de beginfase wennen geblazen voor DFC. Pelikaan deelde voorlopig de lakens uit maar deed dat ondanks de vele kansen zo slordig dat de productie van de Zwijndrechtse ploeg bij één simpele goal bleef steken, mede door een prachtige redding van DFC-doelman Michael Bekkers.
 
DFC dreigde een maal gevaarlijk te worden toen de balvaardige Aron de Keijzer twee tegenstanders omspeelde maar bij de poging ook een derde ´Pelikaan´ te omzeilen, onreglementair werd gestuit. De arbiter deed de overtreding slechts af met geel. Aron moest zich niettemin laten vervangen door Sabit Kayhan.
 
Na dik tien minuten zorgde Niels van Muijen voor de 1-0. Dat bleek niet het verlossende effect te hebben op de thuisploeg. DFC raakte ingespeeld en nam gaandeweg het initiatief over. Dat resulteerde in de slotfase van het eerste bedrijf in twee goals van Marvin Hooplot. De eerste na het handig omzeilen van de buitenspelval; de tweede op slag van rust door razendsnel te reageren toen de Pelikaan-doelman een schot van Wesley Loos niet onder controle kreeg (1-2).
 
In het tweede bedrijf nam DFC allerminst gas terug. Titelkandidaat Pelikaan probeerde weliswaar het duel alsnog naar zich toe te trekken, maar DFC doorstond de openingsfase probleemloos. Na zo´n tien minuten nam DFC het initiatief over wat al snel resulteerde in een derde roodwitte treffer. Deze keer kreeg die de handtekening van Bart Vosselman. Een juweeltje van een goal, oordeelde menigeen langs de lijn; een wel gemikt schot van dik dertig meter over de iets te ver voor zijn doel staande Pelikaan-keeper: 1-3.
 
De kwaliteit van DFC bleef gepaard aan inzet en wilskracht. Plus een portie sluwheid die uiteindelijk dodelijk bleek voor het uiteraard risicovol aanvallende Pelikaan. Het was middenvelder Wesley Loos die  op assist van Bart Vosselman de semiderby tien minuten voor tijd met een fraai diagonaal schot in het slot gooide met de 1-4. (Verslag mmv Ton Lucas en Peter Louwman)
 
Scoreverloop: 11m Niels van Muijen 1-0, 38m Marvin Hooplot 1-1, 45m Marvin Hooplot 1-2, 60m Bart Vosselman 1-3, 78m Wesley Loos 1-4.
DFC: Michael Bekkers, Marlon Kramer, Patrick Bijl, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel (65m Yusuf Simsek) ,Suleiman van der Straaten, Robin Ramesar, Wesley Loos, Aron de Keijzer (5m Sabit Kayhan), Bart Vosselman (80m Franklin Wielingen), Marvin Hooplot.
Scheidsrechter Stijn Heusschen (Groesbeek) floot goed en gaf geel aan Marco van Woerkom, Robin Ramesar en Marvin Hooplot van DFC en aan Pelikaan-speler Gerard van der Mei.
Bijzonderheden: Bij DFC ontbraken wegens blessures Rudolf Peute (d), Mo Salman, Erik Vos en Chris Cijntje. Vanwege een gele-kaarten-schorsing bleven ook Cliften Sewpersad en Merijn van Groesen buiten de lijnen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com