2 F (2): Statisch DFC geeft stadsderby met Wieldrecht voor rust uit handen

17 maart 2012 847x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Statisch DFC geeft stadsderby met Wieldrecht voor rust uit handen

Opnieuw verraste DFC, maar deze keer op negatieve wijze. De ploeg die met stralend spel haar drie vorige ontmoetingen overtuigend won, bereikte geen moment de bloedvorm van de laatste tijd. Met name in het eerste bedrijf presenteerde DFC zich als een statisch geheel zonder scherpte en overtuiging.

Plaatsgenoot Wieldrecht profiteerde in de stadsderby maximaal en legde voor rust (0-2) al de basis van de uiteindelijke overwinning (2-3). Het leek lange tijd alsof DFC twee tegenstanders tegenover zich vond: de opponent én zichzelf. Wieldrecht, vechtend tegen degradatie, overtrof zichzelf voor rust mede door het matte optreden van de thuisploeg die nimmer gevaar wist te stichten.
 
Na een kwartier nam Wieldrecht de leiding toen verdediger Raoul Ramjiawan na een hoekschop kon binnentikken (0-1). Kort daarvoor had doelman Michael Bekkers DFC nog voor een achterstand behoed met een knappe redding.
 
Zo´n tien minuten later moest ook hij weer capituleren toen Ralph Verschuren het maximale peurde uit een slimme dieptebal (0-2). Dat voor DFC de schade bij rust beperkt bleef tot een marge van twee, dankte de thuisploeg andermaal aan Bekkers die tot twee maal toe uitstekende inzetten net onder de lat wist weg te tikken.
DFC zelf kwam voor rust amper tot dreigende aanvallende daden. Wieldrecht had als het ware een menselijk kordon rond zijn zestien geposteerd. Het ontbeerde DFC aan scherpte, zuiverheid en creativiteit om die egelstelling te ontglippen.
 
Trainer Paul Koster restte zodoende in de pauze niet anders dan het toepassen van enkele personele en tactische aanpassingen. Aanvoerder Cliften Sewpersad schoof een linie op terwijl Aron de Keijzer naar de rechter spitspositie verhuisde. Dat leverde al meteen resultaat op via Aron de Keijzer (1-2).
De stadsderby kreeg vervolgens een even grimmig als nerveus karakter waarmee scheidsrechter Van Herk niet wist om te gaan. Hij verspeelde na een kwartier zijn autoriteit.
 
Terwijl het spel gaande was liep de Wieldrecht-verzorger zonder fiat het veld in om een speler op te lappen. Van Herk liet het allemaal over zich heengaan, nam geen sanctie tegen de verzorger, gaf DFC zelfs een gele prent wegens terechte kritiek op zijn non-beslissing en hervatte het spel vervolgens met een valbal. Minimaal drie evidente arbitrale fouten op rij waarmee hij zijn gezag meteen verspeelde.
 
*Vervolg verslag zie: Hersteloperatie DFC na rust mislukt mede door barslechte arbitrage

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com