2 F (2): DFC zet kwaliteitssurplus na rust overtuigend om in nieuwe vette zege

3 maart 2012 1319x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC zet kwaliteitssurplus na rust overtuigend om in nieuwe vette zege

Door Fred van Dongen

DFC heeft duidelijk zijn ritme in de tweede klasse F gevonden. Peuzelde de formatie van trainer Paul Koster vorige week Ameide op als een lam vogeltje voor de poes (0-7), vanmiddag ging Hardinxveld over de knie (6-2).
 
Met name na rust domineerde DFC dat in die fase terecht uitliep van een 3-2 voorsprong bij de pauze naar een nieuwe monsterscore: 6-2. Met die eclatante triomf schudde de ploeg ook meteen een psychologisch complex van zich. Het betekende immers de eerste thuiszege in de lopende competitie.
 
Aan roodwitte goals dus deze middag opnieuw geen gebrek. Toch kwam DFC moeizaam uit de startblokken. De gasten namen immers al in de tweede minuut een voorsprong toen Richard Zwakhals een defensief ongelukje maximaal uitbuitte: 0-1.
 
DFC probeerde het duel te kantelen maar moest toch nog enkele keren een beroep doen op de weer ijzersterk handelende eigen doelman Michael Bekkers. Halverwege het eerste bedrijf hees DFC zich verdiend naast Hardinxveld. Bart Vosselman bleef het koelst bij een rommelige situatie voor het doel van de gastploeg: 1-1. Dik tien minuten later pakte DFC zelfs de leiding door een fraaie goal van Wesley Loos (2.-1) na voorbereidend werk van Franklin Wielingen en Bart Vosselman.
 
Tegen de kwaliteitsverhouding in trok Hardinxveld alsnog de stand in evenwicht via Lars Coerts. Maar het slotwoord van de eerste helft was alsnog voor DFC.  Franklin Wielingen zette op rechts de Hardinxveldse verdediging voor schut waarna Bart Vosselman simpel de 3-2 binnentikte.
 
Na de hervatting had DFC geen kind meer aan het simpele spel van de gasten. Marvin Hooplot zette al gauw met de 4-2 Hardinxveld definitief op afstand. De marge van twee bezorgde DFC zoveel zelfvertrouwen dat de ploeg met sterke combinaties op jacht ging naar een nieuwe monsterscore.
Die bleef terecht niet uit. Bart Vosselman, die kort voor tijd een publiekswissel kreeg, noteerde uit een strafschop wegens duidelijk hands de 5-2 op het bord. In de slotfase gaf zijn spits-collega Marvin Hooplot de fraaie en verdiende zege nog meer glans: 6-2.
 
DFC – Hardinxveld 6-2 (3-2) – 2m Richard Zwakhals 0-1, 22m Bart Vosselman 1-1, 35m Wesley Loos 2-1, 40m Lars Coerts 2-2, 45+2 Bart Vosselman 3-2, 55m Marvin Hooplot 4-2, 79m Bart Vosselman (strafschop) 5-2, 90m Marvin Hooplot 6-2. Scheidsrechter: Cor Bos (Vlissingen).
 
DFC: Michael Bekkers, Merijn van Groesen, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Erik Vos (46m Robin Ramesar), Wesley Loos (80m Sabit Kayhan), Marvin Hooplot, Cliften Sewpersad, Franklin Wielingen, Bart Vosselman (85m Patrick Bijl). Wissels niet ingezet: Rudolf Peute, Jonathan Dubbeldam. Grensrechter: Johan van den Broek.
Hardinxveld: Marco van der Linden, John den Dikken, Gerco Blokland, Marcel van Kampen, Christiaan Verschoor, Michel Roza, Vincent van Lopik, Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Joran Schroder, Lars Coerts. Wissels: Nick van de Woude, Robert Zwakhals, Sven Boogaard.
 
**De wekelijkse visie van DFC-trainer Paul Koster staat hieronder.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com