2 F (2): DFC trekt na rust terecht aan langste eind in duel met twee gezichten

31 maart 2012 1701x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC trekt na rust terecht aan langste eind in duel met twee gezichten

Door Fred van Dongen

De ontmoeting tussen DFC en SV Capelle kende vanmiddag twee gezichten. Voor rust was DFC onzichtbaar, in het tweede bedrijf drukte de roodwitte ploeg van trainer Robert Mohan wel een effectief stempel op het duel. Dat resulteerde in een verdiende 4-2 zege, waarmee DFC op de algemene ranglijst klom en ook nadrukkelijk blijft meestrijden in de bovenste regionen van de derde periode.
 
De thuisploeg moest vooraf enigszins sleutelen aan de opstelling vanwege schorsingen en blessures. Zo ontbrak het reguliere centrale verdedigingsblok. Dat betekende dat het lang duurde voordat de ploeg ingespeeld raakte. Het Noord-Brabantse SV Capelle controleerde in die fase het duel en presenteerde zich via de lange bal diverse malen dreigend voor het doel van Michael Bekkers.
 
Toch moest er een defensief schoonheidsfoutje aan te pas komen om Capelle op voorsprong te zetten. Ate Zijlmans kon vrij opstomen richting Bekkers die kansloos was: 0-1. DFC kwam niet verder dan een kopbal van Robin Ramesar net over de lat en een schot van Bart Vosselman dat een prooi werd van de Capelse doelman Erik Kuysten.
 
In het tweede bedrijf wierp DFC de eigen onzekerheid van zich af. Met inzet en overleg werd druk gezet en dat leverde binnen enkele minuten de gelijkmaker op via een alerte Marvin Hooplot op aangeven van Bart Vosselman (1-1). DFC leek op stoom geraakt om SV Capelle de oren te wassen. Een kopbal van aanvoerder Clfiten Sewpersad verdween net over.
Toch waren het de bezoekers die opnieuw toesloegen. Davey van Balkom kreeg eigenlijk vanaf de middellijn alle ruimte bij een plotselinge dieptebal. Ook hij bleek de techniek van de counter uitstekende te beheersen: 1-2.
 
DFC leek opnieuw achter de feiten aan te hollen. Trainer Robert Mohan besloot tot enkele wissels. Met name het inbrengen van routinier Yusuf Simsek bracht rust en overzicht op het middenveld van waaruit DFC trachtte het tij alsnog te keren. Een wonderwissel bleek al snel. Na een scherpe DFC-aanval over de rechterflank via Franklin Wielingen leek Bart Vosselman te scoren. Hij werd echter binnen de zestien neergelegd. Arbiter Van Essen zag echter voordeel en bleek het bij het rechte eind te hebben. Marvin Hooplot buitte de voordeelregel maximaal uit met een droog schot: 2-2.
 
Voor DFC het sein richting volle winst te koersen. Capelle werd stevig onder druk gezet en bleek defensief niet van staal. De opgerukte Wesley Loos werd binnen de Capelse zestien onderuit geschoffeld waarna Bart Vosselman de terecht toegekende strafschop feilloos benutte: 3-2. En zo bleek het duel plotseling gekanteld ten faveure van de ploeg met de meeste kwaliteit.
 
De aangeslagen bokser SV Capelle kreeg van een gemotiveerd DFC geen kans meer om op te staan. Tien minuten voor tijd besliste een sterk spelende Bart Vosselman het duel met een prima tweede goal nadat Marvin Hooplot op links de Capelse verdediging te kakken had gezet: 4-2. Dus eindigde het treffen met de twee gezichten alsnog met een en al vrolijkheid  en een brede glimlach in het DFC-kamp.
 
DFC – SV Capelle 4-2 (0-1) – 20m Ate Zijlmans 0-1, 50m Marvin Hooplot 1-1, 53m Davey van Balkom 1-2, 68m Marvin Hooplot 2-2, 73m Bart Vosselman (strafschop) 3-2, 79m Bart Vosselman 4-2. Scheidsrechter: G. van Essen uit Best.
DFC: Michael Bekkers, Marlon Kramer, Mark Jongeneel, Patrick Bijl, Erik Vos, Robin Ramesar (66m Yusuf Simsek), Wesley Loos, Cliften Sewpersad (81m Sabit Kayhan), Franklin Wielingen (72m Davut Sahan), Marvin Hooplot, Bart Vosselman.
SV Capelle: Erik Kuysten, Gerwin Hoefnagel, Ruud Klijn, Arnold van Pelt, Frank van Irsel, Alfi Damen, Ate Zijlmans, Rik Leijtens, Davey van Balkom, Jurgen van Pas, Johan Rosenbrand. Wissels: John Treffers, Tjeerd Verhoeven, Patrick Pruijsen, Marco de Ruijter.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com