Schrikkeldag 1948 speelde DFC voor het laatst aan de beruchte Markettenweg

29 februari 2012 1896x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Schrikkeldag 1948 speelde DFC voor het laatst aan de beruchte Markettenweg

Schrikkeldag blijft voor de clubgeschiedenis minnende DFC-ers in meer dan een opzicht aan bijzondere dag. Op 29 februari 1948 – precies 64 jaar geleden dus – speelde DFC z´n laatste wedstrijd in het beroemde en beruchte stadion aan de Markettenweg achter het station Dordrecht CS. De club verhuisde toen definitief naar het complex Krommedijk / Reeweg-Oost.

Daarmee kwam een ook eind aan een decennialange periode van indrukwekkende historische gebeurtenissen binnen DFC. Archivaris Arie Heijstek mailde de website drie foto´s van die gedenkwaardige Schrikkeldag van 1948.
 
De laatste wedstrijd daar ging uitgerekend tegen de grote Rotterdamse rivaal Feyenoord. Arie Heijstek: ,,13.000 toeschouwers en een winst met 4-1. Tevens had de penningmeester nog nooit zo’n grote recette gehad: rond 9.000 gulden.´´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com