NAAR KOREA (2): `Ze zijn helemaal weg van karaoke en getal 4 brengt ongeluk´

13 februari 2012 2814x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NAAR KOREA (2): `Ze zijn helemaal weg van karaoke en getal 4 brengt ongeluk´

*Vervolg interview Hamza Zourakhti – ,,Wat de studie daar behelst? Ik ga aan de Yonsei University studeren en in principe ga ik daar wat vervangende vakken volgen. Verder ben ik er nog niet helemaal over uit welke vakken het worden, maar het zal waarschijnlijk richting het ondernemingsrecht gaan. Ik ga op 20 februari richting Seoel en verblijf  er in totaal zo’n 5 maanden.´´

Wat weet je zo al van de Koreaanse gewoonten?  
Hamza: ,,Uiteraard heb ik wel wat rondgelezen op internet en in boeken. Ik vind dat je altijd wel wat research moet doen naar het land waar je naartoe gaat. Of het nu op vakantie is of om te studeren. Het maakt het voor jezelf en ook voor anderen om je heen makkelijker. Het is ook een teken van respect richting het Koreaanse volk als je daar aankomt met wat kennis over de gang van zaken. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ze daar in Korea helemaal weg zijn van Karaoke (ik niet zo…) en dat nummer 4 ongeluk brengt!´´
 
Huisvesting in de hoofdstad Seoel is geregeld?
Hamza: ,, De Yonsei University heeft een groot appartementencomplex op de campus waar wij als exchange-students gebruik van kunnen maken. Het was een kwestie van online inloggen en de rekening betalen. Heel simpel´´
 
Ga je er nog voetbalwedstrijden bezoeken of zelf nog officieel tegen de bal trappen?
Hamza: ,,De populairste club uit Zuid-Korea, FC Seoul, is best dichtbij. De verwachting is wel dat ik daar een keertje langs zal gaan. Het lijkt me wel leuk om de Seoul World Cup Stadium te bezoeken. Zelf ben ik niet van plan om te voetballen. Ik zou het heel graag willen, maar na anderhalf jaar vol blessures ben ik toch wat voorzichtiger geworden. Eerst volledig fit geraken en dan ga ik weer voetballen.´´
 
Wie is de regerend landskampioen van Zuid-Korea en al enig zicht op de kwaliteit van de competitie daar?
Hamza: ,,Regerend landskampioen is FC Seoul. Over de kwaliteit van de competitie hoor ik steeds andere verhalen, maar als ik wat beelden bekijk denk ik toch dat het niveau tamelijk laag zit. Ik zou persoonlijk zeggen Jupiler League of rechter rijtje Eredivisie, maar dat is een wilde gok. FC Seoul zal best een aardig ploegje hebben.´´
 
Enne, al beetje aandrang om de grens met Noord-Korea even over te steken?
Hamza: ,,Noord-Korea is uitgesloten. Geen enkele kans!´´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com