NAAR KOREA (1): Hamza Zourakhti (22) ruilt DFC even in voor studie in Seoel

13 februari 2012 1652x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NAAR KOREA (1): Hamza Zourakhti (22) ruilt DFC even in voor studie in Seoel

Door Fred van Dongen

Binnenkort vertrekt hij naar Zuid-Korea om een heel bijzonder vervolg te geven aan zijn studie Internationaal Recht. Hamza Zourakhti (22) uit Dordrecht en dit seizoen spelend op het middenveld van DFC 1 verheugt zich nu al op de kennismaking met een voor velen mysterieus land dat inmiddels economisch een belangrijke positie inneemt op de wereld-ranglijst.
 
En mede doordat Guus Hiddink er enkele jaren als bondscoach de scepter zwaaide, is Zuid-Korea nu ook op voetbalgebied een natie die meetelt. Dat is wellicht een extra stimulerende prikkel voor Hamza die in Dordrecht ook faam geniet als getalenteerd amateurvoetballer. In de eerste helft van de lopende competitie kwam hij uit voor DFC 1. Daarvoor vormde hij een belangrijke waarde in de hoofdselectie van een andere Dordtse club, Oranje Wit.
 
Zijn bezoek aan Zuid-Korea is in de Dordtse pers niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen zaterdag paradeerde hij in AD De Dordtenaar, later deze week besteedt De Stem van Dordt aandacht aan zijn reis.
 
Stel je even voor.
Hamza: ,,Ik ben geboren op 15 april 1989 in Tanger, Marokko. Na zes jaar Johan de Witt Gymnasium en een jaartje op de Erasmus Universiteit, waar ik bedrijfskunde heb gestudeerd, heb ik voor de studie Internationaal & Europees Recht gekozen aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb bij EBOH, Oranje Wit en DFC gevoetbald. Ik kan zowel op de flanken als achter de spits uit de voeten. Mijn grote voorbeeld is Zinedine Zidane. Elegante voetballer.´´
 
Waarom heb je gekozen voor Zuid-Korea?
,,Allereerst moet ik toegeven dat Zuid-Korea mijn tweede keuze was. Australië was namelijk mijn eerste. Allemaal heel ver en heel anders dan Nederland, precies waar ik naar zocht. Uiteindelijk is het Zuid-Korea geworden en achteraf ben ik daar wel blij mee. Het is een land met een rijke historie, unieke cultuur en een hele andere kijk op mijn studie. Yonsei staat bekend als een zeer prestigieuze universiteit en de manier van lesgeven is totaal anders dan hier in Nederland.
 
,,Ook heeft Zuid-Korea een ideale ligging waardoor ik, wanneer de tijd er is, nog wat kan rondreizen. Al met al toch details die belangrijk zijn voor de uiteindelijke keuze. Er gaan geen andere studenten mee naar Seoel en ergens ben ik daar wel blij mee. Ik wil namelijk geen woord Nederlands horen of spreken. Alhoewel, voor Hans (verzorger DFC 1) maak ik een uitzondering!´´
 
*Vervolg zie: `Ze zijn helemaal weg van karaoke en getal 4 brengt ongeluk´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com