Digitale versie van het rijke DFC-archief overhandigd aan Erfgoedcentrum DiEP

24 februari 2012 1129x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Digitale versie van het rijke DFC-archief overhandigd aan Erfgoedcentrum DiEP

Vanmiddag hebben archivaris Arie Heijstek en voorzitter Ger Hüsen de digitale versie van het rijke archief van DFC overhandigd aan Teun de Bruin van het Dordtse Erfgoedcentrum DiEP (het vroegere stadsarchief).

Ger en Arie hebben in 2007 wekelijks het gemeente-archief bezocht ter voorbereiding op het samenstellen van het DFC-jubileumboek dat in 2008 ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum verscheen. Sim van der Kloet, de aartsverzamelaar en vastlegger van DFC’s rijke historie, heeft vanaf de oprichting alles bewaard en opgeslagen in het DFC-archief. Hüsen en Heijstek hebben daar in hun zoektocht dankbaar gebruik van gemaakt. De oudste opname dateert van 24 november 1888, de periode dat er bij DFC alleen nog maar cricket werd gespeeld.
 
Ger Hüsen: ,,Na het recente jubileum werd Arie benoemd tot officieel archivaris van de club en is hij op zoek gegaan naar foto’s uit DFC’s roemrijke verleden. Hij bouwde zijn verzameling op door te speuren in albums, op zolders en bij andere clubs. Daarbij gesteund door (oud)leden die hem ook vele foto’s toestuurden. Hij heeft alle foto’s gerangschikt en voorzien van datum en omschrijving van de gebeurtenis. Een waar monnikenwerk!´´
 
,,Arie Heijstek heeft dat allemaal gedigitaliseerd en opgeslagen op een harde schijf met inmiddels meer dan 28.000 opnamen. Het geeft een uniek beeld weer van de ontwikkeling van meer dan een eeuw (voetbal)sport in Dordrecht.´´
 
,,Vanmiddag hebben Arie en ik de harde schijf overhandigd aan Teun de Bruin van het Erfgoedcentrum DiEP, zodat dit ook voor het nageslacht bewaard blijft en de samensteller van het boek DFC-150 jaar er gemakkelijk uit kan putten.´´, vervolgt Ger Hüsen. ,,En jaarlijks zal er ook een update volgen, want Arie is nog lang niet uitgeput en zet zijn speurwerk onverminderd voort. U kunt hem daarbij behulpzaam zijn door foto’s door te sturen naar apheijstek@home.nl
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com