2 F (2): DFC legt met uitstekend positiespel basis voor fraaie zevenklapper

25 februari 2012 933x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC legt met uitstekend positiespel basis voor fraaie zevenklapper

Na een gedwongen winterstop hervatte DFC vanmiddag op fantastische wijze de competitie. Op het kunstgras van Ameide werd overtuigend gewonnen met 0-7. De basis van de geweldige triomf werd al in het eerste kwartier gelegd via twee treffers van Franklin Wielingen.

In het tweede bedrijf veegde de vol zelfvertrouwen en overtuiging opererende roodwitte formatie Ameide helemaal van de mat. De fraaie 0-2 voorsprong bij rust werd toen mede door goals van Marvin Hooplot (2x) en Bart Vosselman (2x) uitgebouwd naar een verpletterende 0-7. Invaller Mo Salman tekende voor doelpunt nummer 7.
 
Al in het eerste bedrijf liet DFC doorschemeren over meer kwaliteit in de bagage te beschikken dan de opponent die in september nog op opportune wijze een punt wegkaapte in Dordrecht (2-2). Met goed positiespel trok de formatie van trainer Paul Koster het  duel al snel naar zich toe. Dat resulteerde binnen twintig minuten in even mooie als belangrijke treffers van Franklin Wielingen (0-2).
 
Na de hervatting probeerde Ameide met opportunistisch spel gekruid met de nodige agressiviteit de wedstrijd te kantelen. Dat mislukte doordat scheidsrechter Van Essen met de nodige gele kaarten kordaat optrad.
 
Met een man minder bleek Ameide niet meer dan een lam vogeltje voor de roodwitte poes. DFC liet zich ook niet van de wijs brengen door de harde inzet van de opponent en deklasseerde Ameide op voortvarende wijze. De thuisploeg mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het roodwitte vuurwerk geen grotere omvang kende dan die van een overigens zeer fraaie zevenklapper. (Verslag mmv Ton Lucas en Cees van Woerkom).
 
Ameide – DFC 0-7 (0-2) – 15m Franklin Wielingen 0-1, 18m Franklin Wielingen 0-2, 51m Marvin Hooplot 0-3, 55m Bart Vosselman 0-4, 67m Marvin Hooplot 0-5, 76m Bart Vosselman 0-6, 84m Mo Salman 0-7.
Scheidsrechter G. van Essen (Best) had het vooral na rust druk met kaarten. Hij deelde er zeven uit aan Ameide waarvan twee (dus rood) voor Dennis Temming. Mark Jongeneel was de enige DFC-er die geel kreeg voorgeschoteld.
 
Basis DFC: Michael Bekkers, Merijn van Groesen, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel (46m Chris Cijntje), Erik Vos, Robin Ramesar (60m Wesley Loos), Marvin Hooplot (80m Mo Salman), Cliften Sewpersad, Bart Vosselman, Franklin Wielingen. Wissels: Rudolf Peute, Jonathan Dubbeldam.
 
*De visie van trainer Paul Koster op de zevenklapper staat hieronder.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com