JEUGD: Drechtstreek E4 – DFC E3 2-4

29 januari 2012 916x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: Drechtstreek E4 – DFC E3 2-4

Yes! De voorjaarscompetitie gaat weer beginnen. DFC E3 speelt nu 3de klasse en de eerste wedstrijd is tegen Drechtstreek E4 uit. De jongens hebben er erg veel zin in. Stijn is vandaag keeper. De verdedigers zijn Michael, Efe, Max en Ryan. De middenvelders Colin en Sükrü en de aanvallers Nick en Mert. Bij toerbeurt staan er twee spelers langs de lijn.

De wedstrijd begint rustig. DFC laat af en toe leuke combinaties zien en de tegenstander lijkt meer op kracht te spelen. De eerste kans is voor Nick, maar hij schiet hard over. De tweede kans is voor Efe en betekent 0-1. Nu gaat Drechtstreek zich in de wedstrijd melden en de jongens worden in de verdediging gedrukt.
 
Er wordt soms te zacht overgespeeld waardoor we het ons moeilijk maken, maar als Efe de rust bewaard en Colin aanspeelt gebeurd er ineens iets moois: Colin schermt de bal af voor een jagende tegenstander en legt terug op Efe die de bal diep langs de zijlijn speelt. Op volle snelheid rent Colin achter de bal aan en net voor de achterlijn weet hij de bal in één keer voor te geven. Nick controleert en schiet de 0-2 binnen. Wat een aanval!
Drechtstreek geeft niet op, maar gaat onverholen door. Eerst weet Stijn de bal nog goed uit zijn doel te houden, maar op een diagonaal schot heeft hij geen antwoord: 1-2. Drechtstreek blijft drukken, maar Efe controleert de bal weer en speelt nu Mert in de diepte. Zijn eerste schot wordt nog door de keeper knap gered, maar de rebound tikt hij zorgvuldig binnen: 1-3.

De tweede helft maakt duidelijk dat Drechtstreek fysiek sterker is: DFC staat voortdurend te verdedigen, maar Michael speelt verdedigend een heel goede wedstrijd en alles wat Max en Ryan niet tegen kunnen houden eindigt bij hem. Ook Stijn assisteert nu in het veld de verdediging en samen met Efe probeert hij het spel te verdelen. Drechtstreek krijgt (gelukkig) nauwelijks kansen (wel veel corners), maar een prachtig schot gaat over de iets te ver voor zijn doel staande Nick, die verder prima keept.

 
De toeschouwers zijn in spanning voor de 3-3, maar het is weer Efe die een tegenstander uitkapt (met een schitterende voorzet-schijnbeweging). De volgende tegenstander komt alweer op hem af, maar met een kort schot in de verre hoek geeft hij zijn medespelers weer de nodige lucht: 2-4 wat ook de eindstand zal betekenen.

Er stond deze wedstrijd een heus team dat met hard werken en bij vlagen goed samenspel en een uitblinkende Efe een mooie overwinning heeft geboekt. Voor beide ploegen waren er weinig kansen, maar DFC wist ze erg goed te benutten. Klasse gedaan, jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com