JEUGD (2): F-pupillen genieten van geweldige zaterdag op het Noordzee-strand

16 januari 2012 821x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): F-pupillen genieten van geweldige zaterdag op het Noordzee-strand

Trainde herfstkampioen DFC 2 zaterdag op het Middellandse Zee-strand van Torremolinos in het zuiden van Spanje, de F-pupillen van DFC deden hetzelfde maar dan op het Noordzee-strand van Rockanje. Werner Wijne doet verslag van deze bijzondere gebeurtenis.

,,Net als de Nederlandse topvoetballers, die zich in de winter op de stranden van meerdere zonnige plaatsen in de wereld voorbereiden op de tweede helft van het lopende voetbalseizoen, trokken wij er afgelopen zaterdag op uit richting Rockanje om onze F-toppers onder de meest gunstige Nederlandse omstandigheden voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Om 9 uur zaterdagochtend was de afspraak te verzamelen bij DFC. Heel fijn was, dat de hele vriendelijke heer van de schoonmaak de kantine voor ons open deed, zodat enkelen zelfs binnen nog een kop koffie konden krijgen en al onze pupillen nog even snel een toiletbezoek konden doen.
 
,,Na het tellen van de aanwezigen en nog eens een keer op het bekende lijstje van Ronald ter controle kon de auto-indeling plaatsvinden. De indeling was vlug geregeld en daarom konden we ook snel in colonne op pad. Marcel voorop (hij was al vaker in Rockanje geweest voor een Nieuwjaarsduik en was daar bekend) en de rest er als een lange sliert achteraan. Gelukkig geen file en zo vroeg op de ochtend was het nog erg rustig onderweg. We bereikten zelfs ruim binnen het uur het strand van Rockanje.
 
,,Afgezien van een hele warme zon waren de omstandigheden in Rockanje voortreffelijk te noemen. Het weer was perfect, helemaal niet koud en nagenoeg geen wind, strand bij aankomst nog nagenoeg leeg (de F-jes zijn wel vroege vogels, dat scheelt!), goede harde ondergrond om goed te trainen, geen last van water (getij was eb en dan is het strand circa 100 meter breed, gelukkig voor de kids zonder diploma en onze lolbroeken, die toch wel een keer een bal in de grote zee willen schoppen) en de ruimte te groot om je te verstoppen. Alles en iedereen kon elkaar dus prima in de gaten houden en alle F-jes begonnen dan ook onder de enorm enthousiaste leiding van 7 trainers (de totale trainerstaf van de F-jes was aanwezig inclusief onze gasttrainer Niels!) aan de training.
 
,,Bij aankomst op het strand waren er in de verte wat energiemolens te zien en na een korte uitleg aan onze F-jes, dat de hele training bestond uit dribbelen om de eerste molen, begonnen de toppers zonder geklaag aan een wel hele lange dribbel met de bal. Gelukkig konden we de F-jes na een meter of driehonderd bewegen om te draaien, daar ze echt hadden doorgelopen tot aan de molens, wat toch echt een kilometer of 5 bij ons vandaan was. Dit typeerde voor ons al de gehele sfeer. Bereidwilligheid om te trainen tot aan het gaatje! De echte profs hadden het niet kunnnen overtreffen.
 
,,Na deze inleiding zijn we uiteraard begonnen aan de echte training. Een vakkenspel voor het dribbelen, het overschieten naar elkaar voor de traptechniek, een echte wedstrijd en zoals altijd bij de F-jes een afsluiting met penalty schieten, waarbij de verliezende partij de spullen zou dragen naar de auto’s. Spannend van begin tot eind dat penalty schieten, daar lopen door het zand met pionnen, ballen, tassen en doeltjes geen makkie is op deze leeftijd. Gelukkig streken de trainers over hun grote hart door de materialen het overgrote deel te dragen, daar zij vonden, dat er zo goed was getraind, dat de F-jes allemaal beloond moesten worden.
 
,,Marcel had bij de auto’s zelfs nog voor drinken gezorgd, zodat de F-jes niet dorstig aan de terugreis naar DFC konden beginnen. Ook de terugreis verliep vlekkeloos en met de mededeling, dat er bij DFC een hele grote tafel pannenkoeken stond te wachten op een groot aantal hongerige F-jes, was het enthousiasme zo groote, dat het autorijden weer zonder problemen werd aanvaard. Bij DFC stond er inderdaad een hele mooie gedekte tafel te wachten met heel veel pannenkoeken, stroop en suiker en drinken. Deze lunch werd met veel enthousiasme verorberd en binnen no time was de volle tafel dan ook weer leeg. Henri, Patrick, jullie enorm veel dank voor de hele lekkere pannenkoeken en Fred jij ook veel dank voor het regelen om de training heen.
 
,,Wij, de begeleiding en ouders, leven nu dus ook met een gerust hart naar de openingen van de competities, daar onze F-jes zich opperbest hebben vermaakt ondanks een hele zware training op het wel hele grote strand. Het plezier spatte er werkelijk vanaf en voor ons was het allerbelangrijkste, dat er geen onvertogen woord is gevallen. Een mooie ochtend met zeer blije kinderen, goed geluimde trainers en tevreden ouders, die het geen van allen een probleem vonden ons te helpen met rijden en begeleiden. Namens de trainers van de F-jes wil ik dan ook de aanwezige ouders bedanken, maar zeker ook Henri, Patrick en Fred voor de aangeboden lunch. Grote klasse en een groot applaus voor jullie allen namens onze F-toppers!´´
 
*Van deze geweldige gebeurtenis zijn foto´s gemaakt door Laurent Mathieu. Die beelden zijn te vinden in zijn album (evt kopiëren en plakken):

https://picasaweb.google.com/118326109177586620730/DFCATrainingAtTheBeach?authkey=Gv1sRgCMS779eEoo6m3AE&feat=email#

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com