DFC 1 (2): ´Laatste twee wedstrijden stond er wel een team dat wilde knokken´

3 januari 2012 2738x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 (2): ´Laatste twee wedstrijden stond er wel een team dat wilde knokken´

Vervolg interview met Paul Koster

Vraag: De laatste twee wedstrijden (uit bij Schelluinen en Drechtstreek) werden knap gewonnen. In beide duels toonde je ploeg een geweldige knokkersmentaliteit. De leuze ´doorgaan en niet versagen´ leidde tot een voorbeeldige instelling. Dat moet je zo in de donkere nadagen van het oude jaar heel goed hebben gedaan.
PK:  ,,Ja klopt. Was wel nodig ook want we stonden er niet al te rooskleuring voor op de ranglijst. Zoals je al zegt kwam met name knokkersmentaliteit omhoog, er stond een team dat wilde strijden en dat is de basis van het voetbal. Daar hebben we het in november constant over gehad: lever nu strijd en vecht voor wat je waard bent dan komt het voetbal wel vanzelf. Dat voetbal kan wel wat beter maar de mentaliteit was er wel. Dat heeft me wel goed gedaan en daar kunnen we na de winterstop weer mee verder. Daar hebben we wel wat kleine stapjes gemaakt.´´
 
Vraag: Wat verwacht je in de tweede seizoenshelft?
PK: ,,Ik verwacht een hele spannende competitie waar je veel punten nodig hebt om er in te blijven en dat de ploegen die gaan strijden voor het kampioenschap niet heel veel punten nodig hebben. Uiteraard genoeg maar dat schat ik zo in na de eerste seizoenshelft. Ik verwacht van DFC dat ze met hun hart gaan strijden en dat we uiteindelijk onze prestatiedoelen behalen en dan zien we wel of de resultaatdoelen ook behaald worden. Ik hoop dat ze voor hun zelf keihard gaan werken om zo onze samenwerking aan het einde van het seizoen op een mooie manier af te sluiten.´´
 
Vraag: Inmiddels heb je in overleg met het bestuur besloten DFC aan het einde van dit seizoen vaarwel te zeggen. Je hebt er dan drie seizoenen roodwit op zitten. Leuke periode geweest?
PK: ,,Ik ben DFC erg dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om te debuteren als trainer bij de senioren. Ik heb hier tot nu twee en een half seizoen met plezier en trots gewerkt, de ene periode wat meer dan de andere maar ach dat is voor mij ook een leerproces.´´
,,Ik vind dat de selectie zeker stappen heeft gemaakt qua spelopvatting. Dat vind ik erg plezierig om te zien. Ik hoop het laatste halve seizoen op een mooie manier af te sluiten zodat we in de toekomst elkaar misschien wel weer eens bellen. Echt een mooie periode en ik hoop dat DFC het ook leuk heeft gevonden om mij als trainer aan te trekken. En volgens mij is dat wel zo, ik voel zeker waardering voor wat ik doe van de mensen die betrokken zijn bij het eerste.´´
 
Vraag: Wat zou je je opvolger en het DFC-bestuur nog op het hart willen drukken met het oog op de toekomst van de club?
PK: ,,In principe is dat geen taak voor mij maar uiteraard heb ik daar wel een mening over. Ik hoop dat DFC nog stapjes gaat maken in de organisatie en dat het eerste elftal een prominentere plaats krijgt binnen de club. Het is tenslotte je vlaggenschip. Lang leve de lol is prima hoor maar er mag van mij nog wel meer uitgegaan worden van prestatief. Daarnaast denk ik dat ze ook nog behoorlijk wat stappen kunnen maken met de jeugdafdeling. Mijn opvolger wens ik gewoon heel veel succes en dat hij lekker op zijn eigen manier een volgende ontwikkeling kan geven aan DFC 1. DFC is pittige club maar wel een mooie club om bij te werken.´´
 
*Bijgaand beelden uit DFC´s laatste competitiewedstrijd van 2011 die bij hoogvlieger Drechtstreek dankzij een voorbeeldige instelling een fraaie 0-1 zege opleverde.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com