DFC 1 (1): Paul Koster: Op mentaal vlak hebben we onder de maat gepresteerd

3 januari 2012 667x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 (1): Paul Koster: Op mentaal vlak hebben we onder de maat gepresteerd

Door Fred van Dongen

DFC´s eerste hervat zaterdag 14 januari de competitie met een inhaalbeurt thuis tegen Altena. Dit duel werd in december tot twee keer toe afgelast vanwege klimatologische omstandigheden.
Om zich optimaal voor te bereiden begint de roodwitte selectie van trainer Paul Koster deze week al weer te trainen. Zaterdag wacht een speciale Trainingsdag in Zeeland. Een dag later staat de traditionele Nieuwjaarsreceptie van DFC op de rol.
 
Op (bijna) de helft van het seizoen vertoeft DFC in de middenmoot van de tweede klasse F. Het is tot nu toe een beetje vlees noch vis met de ploeg die overigens haar laatste twee competitiewedstrijden won en daarin een uitstekende, voorbeeldige wedstrijdmentaliteit liet zien. Dat belooft veel goeds in het nieuwe jaar. Deelt trainer Paul Koster die verwachting? Aan de hand van onderstaande vragen nemen we met hem De Tussenstand op.
 
Vraag: Wisselvallig seizoen tot nu toe met een stek aan de onderkant van de middenmoot. Stelt je dat teleur?
 
Paul Koster: ,,Ja dat heeft me zeker teleurgesteld en niet alleen mij hoor – alles en iedereen van en om het eerste heen. Maar goed dat hoort bij de voetballerij. Vooraf maken met elkaar resultaatdoelen en prestatiedoelen voor de eerste seizoenshelft en die zijn niet gehaald. De resultaatdoelen hebben we dus bijgesteld voor de tweede seizoenshelft en de prestatiedoelen blijven staan. Elk team maakt resultaatdoelen in onze competitie – dat betekent dus dat je dat niet in de hand hebt, ook al heb je een mooie groep spelers bij elkaar.´´
,,Wat je wel in de hand hebt en waar je keihard voor traint zijn de prestatiedoelen en daar zit wel ontwikkeling in. Waarbij ik moet aantekenen dat we met name op mentaal vlak onder de maat hebben gepresteerd. En dan is er teleurstelling over het resultaat maar dat hebben we laten liggen op het mentale vlak. Zonde maar wel duidelijk waar we hard aan moeten werken. Want als je de prestatiedoelen gaat halen is de kans ook groter dat je het beoogde resultaat gaat halen.´´
 
Vraag: Merkwaardig fenomeen: je ploeg pakt uit aanmerkelijk meer punten dan thuis. Van de zeven uitwedstrijden tot nu toe leverden er vier een knappe overwinning op en eindigde er een onbeslist. Derhalve 13 punten uit 7 duels op vreemde bodem. Thuis werd daarentegen nog niet één wedstrijd gewonnen: twee gelijke spelen en drie nederlagen. Hoe verklaar je dat?
 
PK: ,,Dat is niet verklaren denk ik. Ik kan wel zeggen dat het hoofdveld er niet goed bij ligt en dat het voor allerlei activiteiten (trainingen, Jubal) gebruikt wordt. Maar dan zoek ik een excuus en dat wil ik niet. Wij moeten dus zorgen dat we thuis gewoon scherper zijn en eigenlijk nog iets meer brengen dan in uitwedstrijden dan ben ik er van overtuigd dat we ook punten thuis gaan pakken. Volgens mij is het veld wel wat kleiner dan vorig jaar, de lijnen staan verder naar binnen toe. Maar goed ook op een klein veld moeten wij uit de voeten kunnen.´´
 
*Vervolg zie: ´Laatste twee wedstrijden stond er wel een team dat wilde knokken´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com