2 F (2): Counters nekken DFC*Slotoffensief levert geen verdiend gelijkspel op

14 januari 2012 930x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Counters nekken DFC*Slotoffensief levert geen verdiend gelijkspel op

Het lukte DFC vanmiddag andermaal niet thuis de volle winst te pakken. Ook het treffen met Altena leverde een deceptie op. Onverdiend overigens want DFC was geenszins de mindere van de ploeg die met de zege de leiding in de tweede periode overnam van Meerkerk.

DFC wist zich diverse kansen te verschaffen maar in de afwerking zat het allemaal niet mee hoe schoon de mogelijkheden ook waren. Met name in de slotfase oefende de thuisploeg zware druk uit op de Altena-defensie die met moeite en mazzel toch nog de 1-2 voorsprong als eindstand over de streep wist te tillen.
 
Het eerste bedrijf van de inhaalwedstrijd leverde geen spectaculair schouwspel op. Beide ploegen kregen kansen zonder tot treffers te komen. DFC startte aanvallend en kreeg enkele mogelijkheden. In de afronding zat het spits Marvin Hooplot echter net niet mee. Op het moeilijk bespeelbare veld creëerde Altena zich ook enkele kansen waaraan counters ten grondslag lagen. In de slotfase van de eerste helft greep DFC opnieuw het initiatief maar de openingstreffer bleef achterwege. Mo Salman viel na zo´n half uur uit met een schouderblessure. Franklin Wielingen verving hem.
 
Wat beide ploegen voor rust niet lukte, gebeurde kort na de hervatting alsnog. Altena nam al na pakweg drie minuten een voorsprong via Daan van der Pluijm (0-1) na een uitbraak. Waar een niet versagend DFC de gelijkmaker verdiende, sloeg Altena een kwartier voor tijd echter andermaal toe. Deze keer door toedoen van Altena´s beste speler, Remon Duijzer die een perfecte counter fraai afrondde: 0-2.
 
Vijf minuten later kreeg DFC alsnog de belangrijke aansluitingstreffer. Cliften Sewpersad benutte in twee instanties een strafschop toegekend wegens hands: 1-2. Met stormram Bart Vosselman als invaller voor Merijn van Groesen zocht DFC naarstig en verwoed naar de verdiende gelijkmaker. Kansen bleven niet uit maar in de afronding zat het opnieuw net niet mee waardoor DFC dit seizoen nog altijd verstoken is van een thuisoverwinning. (Verslag mmv Cees van der Sluis en Ton Lucas).
 
DFC – Altena     (0-0) – 48m Daan van der Pluijm 0-1, 75m Remon Duijzer 0-2, 80m Cliften Sewpersad (strafschop) 1-2.
DFC: Michael Bekkers, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Jonathan Dubbeldam, Erik Vos (75m Wesley Loos), Mo Salman (35m Franklin Wielingen), Robin Ramesar, Merijn van Groesen (75m Bart Vosselman), Marvin Hooplot, Cliften Sewpersad. Wissels: Rudolf Peute, Chris Cijntje, Sabit Kayhan.
Scheidsrechter: Jan Klerx (Waalwijk). Bijzonderheid: De slotfase werd vanwege de invallende duisternis gespeeld onder kunstlicht.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com