2 F (2): Bart Vosselman bezorgt DFC verdiend punt in nerveuze wedstrijd (2-2)

28 januari 2012 2113x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Bart Vosselman bezorgt DFC verdiend punt in nerveuze wedstrijd (2-2)

Nog altijd is DFC op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tegen GJS moest de ploeg van trainer Paul Koster tot de laatste minuut mentaal knokken om dreigend verlies af te wentelen.

Het werd uiteindelijk onbeslist (2-2), waarbij de thuisploeg gered werd door spits Bart Vosselman. Hij zette zijn ploeg kort na aanvang op 1-0 en zorgde vijf minuten voor tijd ook voor de 2-2. Daarmee hield DFC alsnog een verdiend punt over aan een nerveuze wedstrijd die onbewust de duidelijke symptomen van een degradatieduel kende.

DFC startte het treffen voortvarend. Aan het front opereerden Bart Vosselman en Marvin Hooplot. Een aardige mix van een storende, altijd lastig te bestrijden aanvaller pur sang en een technisch vaardige, balvaste voorhoedespeler. Ze kregen met name in het eerste bedrijf over de flanken flinke ondersteuning van de regelmatig vanuit het middenveld opkomende Sabit Kayhan en Cliften Sewpersad.
 
Het leek een geslaagde aanpak want al na zeven minuten sloop Bart Vosselman op links handig door de GJS-linies om via de onderkant lat de 1-0 binnen te knallen. DFC leek op rozen te zitten maar zag na een kwartier rust en overleg uit zijn aanvalsacties verdwijnen waardoor een tweede treffer uitbleef. Bovendien kreeg GJS zo voldoende kans zich terug te vechten in de wedstrijd en kwamen de Gorcumers heel dicht bij de gelijkmaker.
 
Het tweede bedrijf kende van beide zijden een nerveuze start. Beide ploegen kregen kansen maar lieten die onverzilverd. Suffig balverlies aan DFC-zijde leidde na ruim een uur spelen alsnog tot de Gorcumse gelijkmaker. Routinier Ruud Bos tekende voor de 1-1.
Beide ploegen aasden op de winnende treffer. DFC met combinatiespel, GJS met de lange bal. Tot diep in de slotfase wisten de beide doelmannen met kordate optredens de stand in evenwicht te houden.
 
Zeven minuten voor tijd leek GJS het duel naar zich toe te trekken via een treffer van Jordin Calor (1-2). Twee minuten later zorgde Bart Vosselman er evenwel voor dat het treffen alsnog een juiste uitslag kreeg. Zijn schot van links belandde via een GJS-been onhoudbaar in de verste hoek (2-2). Gerechtigheid was alsnog geschied.
 
DFC – GJS 2-2 (1-0) – 7m Bart Vosselman 1-0, 62m Ruud Bos 1-1, 83m Jordin Calor 1-2, 85m Bart Vosselman 2-2. Scheidsrechter M. van Dijk (Etten-Leur) leidde uitstekend.
DFC: Michael Bekkers, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Sabit Kayhan, Suleiman van der Straaten, Erik Vos (86m Merijn van Groesen), Robin Ramesar, Wesley Loos (86m Chris Cijntje), Cliften Sewpersad, Marvin Hooplot (80m Franklin Wielingen), Bart Vosselman. Wissel. Rudolf Peute (d).
GJS: Angelo Perini, Menno Beusekamp, Allard de Jong, Stefan Holzken, Bram Vermeer, Robin Boekhout, Jordi Smulders, Sjors Hendriks, Jordin Calor, Ruud Bos, Robert Scheurwater. Wissels: Christiaan van Delsen, Onur Ucuncu, Rowan van der Wal, Kevin Jansen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com