2 F (2): Prachtig roodwit huzarenstukje op basis van karakter en strijdlust

10 december 2011 886x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Prachtig roodwit huzarenstukje op basis van karakter en strijdlust

Door Fred van Dongen

Vrolijke gezichten na afloop van de semi-stadsderby met Drechtstreek in de DFC-kleedkamer. De roodwitte formatie verrichtte immers een huzarenstukje door titelkandidaat Drechtstreek nog wel op eigen veld te verslaan (0-1).
 
De aansprekende triomf kon op karakter en strijdlust worden binnengesleept en dat deed een glunderende trainer Paul Koster na het eindsignaal meer dan goed. Met de zege onderstreepte DFC andermaal dat het op vreemde bodem steeds uitstekend weet te presteren. Het betekende immers de vierde ´drie-punter´ in een serie van zeven uitduels.
 
Maar even zo belangrijk was de constatering dat de ploeg eindelijk een vette streep wist te trekken door de ´Drechtstreek-fobie´. In deze eeuw wist DFC nog niet één keer te winnen van de Papendrechters. Steeds kreeg roodwit in de directe confrontaties het deksel al dan niet verdiend op de neus. Het leek DFC een angstcomplex te bezorgen – een nederigheid bij voorbaat.
 
Vanmiddag presenteerde de roodwitte formatie zich allerminst nederig. Het durfde de handschoen met lef en karakter op te nemen tegen een Drechtstreek dat tot de toonaangevende ploegen in de tweede klasse F behoort. De beloning voor die bravoure bleef niet uit. In een meer spannende dan fraaie derby trok DFC aan het langste eind via een treffer zo´n kwartier voor tijd van routinier en voorganger-in-de-strijd Erik Vos. Een roodwitte heldenrol was andermaal ook weggelegd voor keeper Michael Bekkers, die met gave reddingen en anticipaties zijn collega´s door de af en toe zware branding sleepte.
 
Na een aftastend eerste half uur waarin Drechtstreek een tikkeltje dreigender bleek maar DFC zich ook enkele mogelijkheden creëerde (geblokt schot Marvin Hooplot en een kopbal van Robin Ramesar net naast) barstte in de slotfase van het eerste bedrijf het vuurwerk alsnog los. In een open strijd waarin beide ploegen lieten merken voor de volle winst te gaan kwam DFC tweemaal goed weg. Eerst dankzij een uitstekende reactie van Michael Bekkers die kort daarop de bijna afgedwongen assistentie van de paal kreeg. Maar DFC liet zich in die fase evenmin onbetuigd. Het scheelde een haar of Robin Ramesar had uit een hoekschop de roos geraakt. Nu spatte zijn kopbal uiteen op de lat.
 
*Vervolg verslag zie: DFC-defensie aangevoerd door Michael Bekkers weerstaat alle stormen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com