SCHILDERIJ (2): ´Het is juridisch niet meer mogelijk het eigendom te betwisten´

14 november 2011 3509x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SCHILDERIJ (2): ´Het is juridisch niet meer mogelijk het eigendom te betwisten´

*Vervolg – Voor Arie Heijstek is de zaak nu afgedaan. ,,Doordat het schilderij nu meer dan 41 jaar bij de KNVB hangt en er geen aktes of overeenkomsten zijn gevonden, is het juridisch niet mogelijk het eigendom te betwisten. Bovendien zijn eventuele aanspraken van DFC verjaard. Ik heb manager Van Berkum een jubileumboek DFC125 geschonken en besloten, hoe jammer ook, deze zaak als afgedaan te beschouwen.´´

DFC (opgericht in 1883) is met 128 jaar de oudste club van de KNVB Zuid I en qua leeftijd de zesde voetbalclub van heel Nederland. Heijstek: ,,Dit jaar is het honderd jaar geleden dat vier DFC-ers de Nederlandse Voetbalbond NVB afdeling Dordrecht hebben opgericht. Later omgedoopt tot KNVB afdeling Dordrecht.´´  Die ging op haar beurt in de jaren negentig van de vorige eeuw met de afdelingen Zeeland en Noord-Brabant op in het huidige KNVB-district Zuid I.
 
Dat Football bij de bond blijft, weerhoudt clubarchivaris Arie Heijstek er niet van zijn Sluiter-manie voort te zetten. ,,Door de vele tekeningen die Willy Sluiter in de vorige eeuw voor onder meer het Clubnieuws van DFC maakte ben ik een soort expert geworden over het werk en leven van deze kunstenaar. Het prachtige en grote schilderij Football  uit de jaren twintig, is een voetbalkunstwerk zonder weerga.´´
 
,,Ik heb in de afgelopen jaren alle DFC-tekeningen van Willy Sluiter uit stoffige dozen gehaald en weer allemaal ingelijst en in ere hersteld. De waarde van deze tekeningen, waarvan de meeste bijna 100 jaar oud zijn, is erg hoog en ze kunnen derhalve niet zomaar in de kantine worden opgehangen. De waarde van het schilderij, dat bij de KNVB Zuid I hangt, is op dit moment minimaal 20.000 euro´´.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com