JEUGD (1): IFC MC1 – DFC MC1 1-2

20 november 2011 805x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): IFC MC1 – DFC MC1 1-2

Vandaag de laatste competitie wedstrijd tegen IFC. Deze onderlinge duels gaan over het algemeen gelijk op. Na een 5-4 winst en een 2-2 gelijkspel in een bekerduel nu dus de competitie wedstrijd. Ook deze keer begonnen we weer slap en ongeconcentreerd en stonden we de eerste 20 minuten onder druk.

Met wat kunst-  en vliegwerk konden we de nul houden. We misten Yoella in de verdediging maar Sharon vulde de rol van laatste vrouw ook heel goed in en werkte de een na de andere bal goed weg. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwamen we er toch een aantal keren gevaarlijk uit maar konden niet tot scoren komen. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

In de kleedkamer weer even het een en ander omgezet. Emily kwam ons versterken en kon Selin het veld weer in om eventueel weer een doelpuntje te maken. Na de rust gingen we weer beter spelen maar de beste kansen waren toch voor IFC dat eigenlijk een doelpunt verdiend. Maar zoals het voetbal soms kan zijn, scoorden wij vanuit een goeie verre inworp die Danique aan haar voorbij liet gaan en de bal direct op haar slof nam. Met een mooie hoge boogbal de zette ze onverwachte 0-1 op het scorebord.
 
IFC was even geschrokken maar pakte de draad weer op en zette de aanval in. Met een mooie steekpass tussen Lotte en Sharon kon de IFC-rechtsbuiten de bal direct mooi voorzetten en met een krachtige kopbal van de midvoor de 1-1 te maken. Een aanval uit het boekje. Dit doelpunt was zeker een applaus waard. Hoewel het een tegendoelpunt was is het te gek om zulke goals bij het meidenvoetbal te mogen zien.
 
Met nog een kleine 10 minuten te spelen was ik al tevreden geweest met een gelijkspel maar mijn meiden gokte op mee ,met onze laatste krachten was het alles of niks. Charissa pikte de bal bij de middenlijn op en zette een solo in. Na drie meiden te hebben uitgespeeld ging ze alleen op de keepster af en met een zacht puntertje rolde de bal onder de keepster door en konden de verdedigsters de bal net niet van de lijn halen: 1-2. Dit was een flinke tik voor IFC.
 
Na deze goal kwamen we nog een paar keer in scoringspositie. Met een loei harde vrije trap vanaf de 16 meter van Minou die op de lijn werd geblokt en vanuit de rebound vanaf 7 meter afstand door Charissa vanuit de lucht vol op doel werd geknald. Maar met een katachtige redding tikte de keepster de bal over de goal. Met de eindstand van 1-2 deed IFC zichzelf tekort maar ging DFC met de 3 punten richting Dordt.

Een mooie afsluiting van het toch wel succesvolle seizoen met 7x winst, 1x gelijk en 3x verlies is een 3e of 4e plaats behaald. Na de winterstop gaan we aan de winnaars-playoff- poule deelnemen. Maar eerst de bekerwedstrijd thuis om 9.00 uur tegen Hardinxveld waar we eventueel revanche op kunnen nemen voor onze 2-0 uit nederlaag een aantal weken geleden. (gr cees)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com