DFC E3 pakt op klinkende wijze het Najaarskampioenschap (0-5)

20 november 2011 820x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC E3 pakt op klinkende wijze het Najaarskampioenschap (0-5)

DFC E3 is vandaag najaarskampioen geworden via een klinkende 0-5 zege op Drechtstreek E8. Drechtstreek uit! De wedstrijd waarin E3 het kampioenschap kon binnenhalen. In de thuiswedstrijd was Drechtstreek E8 een fysiek sterke tegenstander gebleken waar het team het heel moeilijk tegen had. Dit wordt direct na de aftrap bevestigd, maar de DFC-ers blijven goed overspelen en beginnen steeds beter positiespel te tonen.

De eerste kans is voor Nick, maar de keeper staat goed opgesteld. In een uitbraak van Drechtstreek schuilt zomaar de 1-0, maar gelukkig wordt de bal naast het doel van keeper Michael geschoten. Een paar schoten worden door de keeper van Drechtstreek onschadelijk gemaakt, maar dan staat Sükrü op en met een geweldige steekbal lanceert hij Nick, die de bal halfglijdend in de verre hoek binnenschiet: 0-1!
 
Even later wordt een goede aanval van Drechtstreek op het laatste moment tot corner verwerkt. Je merkt dat iedereen beseft wat er op het spel staat en geconcentreerd blijft voetballen. We zijn technisch beter waarmee we de fysieke kracht van Drechtstreek kunnen compenseren, maar het blijft spannend.
 
De tweede helft begint Drechtstreek erg sterk en DFC wordt teruggedrongen. Keeper Jayleeson moet een paar keer handelend ingrijpen, maar houdt het doel schoon. Het is weer Sükü, die nu over rechts zijn tegenstander uitspeelt en het overzicht houdt en de mee geslopen Stijn aanspeelt. Stijn controleert de bal en laat de keeper kansloos: 0-2.
 
Het team speelt nu een gewonnen wedstrijd en controleert de aanvallen van de tegenstander. Dan wordt Súkrü tegen de grond gewerkt, maar tot onze verbazing krijgt hij geen vrije trap. Nick zet het onrecht recht door de 0-3 hard tegen de touwen te schieten. Stijn laat zich steeds meer naar de verdediging terugzakken en Efe duikt de ruimte in, speelt 2 tegenstanders uit en het is 0-4. De laatste actie is weer van Stijn, zijn voorzet komt via Nick bij Ryan die zijn eerste doelpunt van het seizoen laat aantekenen: mooi tegendraads in de verre hoek!
 
In deze belangrijke wedstrijd lieten de jongens hun ware voetbalkwaliteiten de vrije loop: mooie acties van Stijn en Mert, het goede overzicht van Efe en Sükrü, de afrondende kwaliteit van Nick en het solide verdedigingswerk van Max, Efe, Ryan en Michael: het kwam allemaal in beeld. En ook Jayleeson liet weer zijn mogelijkheden zien: DFC E3 is een ware kampioen!
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com