AD De Dordtenaar: ´KNVB wil schilderij Sluiter best eens tentoonstellen bij DFC´

19 november 2011 3108x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor AD De Dordtenaar: ´KNVB wil schilderij Sluiter best eens tentoonstellen bij DFC´

De kwestie rond het kostbare ´DFC-schilderij´ van Willy Sluiter dat al jaren als wanddecor op een gang van het bondsbureau van de KNVB Zuid I in Breda hangt, heeft nu ook de pers bereikt. AD De Dordtenaar besteedt er in de editie van vandaag uitgebreid aandacht aan.

Zoals bekend is het doek jaren geleden door DFC´s toenmalige beschermheer W.P.E. Looman gegeven of uitgeleend aan de KNVB afdeling Dordrecht die in de jaren negentig opging in het KNVB district Zuid I. De KNVB bestrijdt evenwel dat het schilderij Football indertijd in bruikleen is gegeven. Er zijn geen stukken waaruit dit zou moeten blijken, aldus de bond. In AD De Dordtenaar houdt de KNVB de deur niettemin op een kier. ´Als DFC het een keer wil tentoonstellen bij een bepaalde gelegenheid dan werken we daaraan zeker mee´, aldus districtsmanager Mark van Berkum in de krant.
 
DFC-archivaris Arie Heijstek vindt evenwel dat het kunstwerk terug moet keren bij ´eigenaar´ DFC. Hij krijgt in de krant bijval van Pieter Jorissen van het veilinghuis Mak waar al menig werk van Sluiter is geveild.
 
Inmiddels heeft het voetbalmuseum in Middelburg ook belangstelling getoond voor het schilderij. Woordvoerder Matty Verkamman: ,,Het schilderij is fantastisch. Zonde dat het bij de KNVB hangt´´.
DFC´s kaderlid Fred van Dongen is ook van mening dat het werk zeker in een museum past.
 
De gepensioneerde oud-AD-journalist, die jarenlang voorzitter was van de tuchtcommissie van de toenmalige KNVB afdeling Dordrecht: ,,De KNVB is van ons allemaal, dus ook de bezittingen. Bondsleden van jong tot oud moeten kennis kunnen maken met het schilderij. Helaas is het bondsbureau geen museum. Uitlenen aan het voetbalmuseum lijkt me daarom een uitstekend alternatief. En toeval of niet: het voetbalmuseum staat in Middelburg en laten de clubs uit het Zeeuwse nu ook onder het KNVB-district Zuid I vallen!´´
 
*Meer in AD De Dordtenaar van vandaag en elders op deze site (Werktitel Schilderij). De eerdere artikelen zijn het eenvoudigst te bereiken door bij het veld Alle Berichten op deze site te scrollen naar de werktitel Schilderij).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com