2 F (2): DFC ziet strijdlust niet beloond*Meerkerk scoort twee maal uit corners

12 november 2011 839x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC ziet strijdlust niet beloond*Meerkerk scoort twee maal uit corners

Door Fred van Dongen

Aan inzet en strijdlust ontbrak het deze middag niet. Toch ging DFC onderuit tegen een verre van imponerende tegenstander die zijn cruciale momenten en gevaarlijke acties louter ontleende aan dode spelsituaties. Vlak na rust en kort voor tijd sloeg een matig Meerkerk twee keer toe uit hoekschoppen (0-2) daarmee DFC met een niet verdiende kater achterlatend.
 
De roodwitte thuisploeg miste andermaal enkele basiskrachten maar liet zich daardoor tactisch niet afschrikken. Trainer Paul Koster koos voor een offensieve koers en zag zijn ploeg in het eerste bedrijf ook enkele malen dicht bij de openingstreffer komen. De Meerkerkse defensie kreeg het enkele keren knap benauwd maar wist zich met wat geluk staande te houden.
Aron de Keijzer en Chris Cijntje kwamen bij sterke aanvalsacties én een foutieve inschatting van de Meerkerkse doelman net wat scherpte tekort om roodwit verdiend aan de leiding te brengen.
Meerkerk presenteerde zich nauwelijks dreigend, waardoor DFC-keeper Michael Bekkers amper werk kreeg te verrichten.
 
Het tweede bedrijf leek een identiek spelbeeld op te leveren met een aanvallend, strijdlustig DFC en een op uitbraken en dode spelmomenten loerend Meerkerk. Tot soepele, oogstrelende  acties kwamen beide ploegen evenwel niet.
Dat de openingstreffer Meerkerk ten deel viel, kwam zodoende als een complete verrassing. Tegen de spelverhouding in kopte Jeroen van der Hagen uit een hoekschop de 0-1 achter de verbouwereerde Michael Bekkers.
 
*Vervolg verslag zie: DFC ondanks goede wil na rode kaart voor onmogelijke opgave

**Hans Klous verblijdde de website van DFC (dank) met enkele foto´s van DFC – Meerkerk. Meer foto´s van hem staan op: www.hansklousfotografie.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com