2 F (2): DFC zet op strijdlust vroege achterstand om in kostbare overwinning

19 november 2011 827x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC zet op strijdlust vroege achterstand om in kostbare overwinning

Door Fred van Dongen

Tegen alle verwachtingen in kreeg het duel tussen Schelluinen en DFC de status van een degradatiewedstrijd. Beide teams draaiden de laatste weken moeizaam. Schelluinen, het seizoen begonnen als favoriet voor de titel, stond vooraf zelfs eenzaam onderaan. Ook DFC was na vier achtereenvolgende nederlagen in de gevarenzone beland. Beide ploegen konden zich zodoende vanmiddag geen verlies veroorloven.
 
DFC trok uiteindelijk aan het langste eind. Verdiend gezien het vertoonde spel en vooral de door trainer Paul Koster zo vurig gewenste inzet en wilskracht. De roodwitte formatie begon met een  aangepaste personele bezetting aan het treffen. Schorsingen en blessures lagen daaraan ten grondslag. Schelluinen kampte overigens met hetzelfde probleem, zodat een vinnige degradatieslag kon worden verwacht. Die voorspelling bleek correct.
 
Kennelijk had scheidsrechter Wagenaar zich niet in de competitiestand verdiept want zijn arbitrage liep verre van parallel met de teambelangen. Los van een matige conditie beoordeelde hij tal van situaties uiterst twijfelachtig, waarmee hij verkeerd gif in de wedstrijd bracht. Zo deed hij in de beginfase een zware Schelluinse overtreding af met geel waar rood op z´n plaats was geweest. Met die foutieve beslissing haalde hij zijn gezag zelf onderuit en dat zou hem met name na rust flink opbreken.
 
Hoewel DFC het grootste slachtoffer was van de arbitrale dwalingen wist de ploeg zich knap overeind te houden. Dat een achterstand van 2-0 uiteindelijk werd omgezet in een fraaie 2-3 overwinning betekende een welverdiende beloning van de roodwitte strijdlust. Trainer Paul Koster mocht na afloop terecht trots zijn op de inzet van zijn ploeg. Maar ook op zijn doelman en aanvoerder Michael Bekkers die op cruciale ogenblikken weer schitterende reddingen verrichtte.
 
DFC had het duel al na luttele minuten naar zijn hand kunnen zetten toen Franklin Wielingen alleen voor de Schelluinen-doelman verscheen. Zijn inzet was net niet zuiver genoeg zodat de keeper op de nipper kon redden ten koste van een hoekschop. Diezelfde doelman haalde kort daarop al zwevend een kopbal van Robin Ramesar uit de hoek.
 
Dat de thuisploeg na tien minuten via Umut Takac profiteerde van een verdedigingsfout (1-0) betekende zodoende een flinke domper. DFC zocht even naar mentaal evenwicht en dat leverde Schelluinen enkele mogelijkheden op. Michael Bekkers sleepte zijn ploeg met knappe reddingen alsnog door de zware branding heen. Na een half uur kon ook hij het tij echter niet meer keren na een nieuwe verdedigende slordigheid waarvan deze keer Fitim Meha profiteerde: 2-0.
 
*Zie verder: Duel tien minuten voor tijd onderbroken na rode kaart Schelluinen

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com