2 F (2): DFC in de penarie door te weinig zuiverheid en wilskracht*2-0 Verlies

5 november 2011 733x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC in de penarie door te weinig zuiverheid en wilskracht*2-0 Verlies

Door Fred van Dongen

DFC kon en wilde zich vanmiddag rehabiliteren voor een minder succesvolle periode. In Noord-Brabant kreeg de formatie van trainer Paul Koster evenwel voor de derde opeenvolgende keer het deksel pijnlijk op de neus. Door de 2-0 nederlaag zit DFC nu behoorlijk in de penarie en bedraagt de voorsprong op de fatale zone-van-vier nog maar één punt.
 
Capelle monterde daarentegen na afloop flink op. Door de zege maakten de Brabanders wél een eind aan een negatieve reeks. Na een ijzersterke competitiestart was SV Capelle duidelijk op z´n retour. De ploeg verloor de laatste twee wedstrijden en belandde in de middengroep. De zege van vanmiddag betekende zodoende een flinke mentale opsteker.
 
In het eerste bedrijf ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks al was de thuisploeg met ongecompliceerd recht-toe recht-aan voetbal het meest dreigend. DFC-doelman Michael Bekkers kreeg zodoende meer verkeer te verwerken maar toonde zich opnieuw een betrouwbare sluitpost. Bij DFC ontbrak het aan zuiverheid en wilskracht.
 
SV Capelle nam na een kleine twintig minuten de leiding. Balverlies aan Dordtse kant bood de thuisploeg een riante mogelijkheid tot een counter. Verdedigers Marco van Woerkom en Suleiman van der Straaten poogden nog het gat te dichten doch tevergeefs. Ate Zijlmans stuitte eerst nog op een prima redding van Michael Bekkers maar sloeg in de rebound alsnog toe: 1-0.
 
Daarna ontstond een nerveuze fase waarin beide ploegen leken te verdrinken. DFC met een noodgedwongen offensieve strategie bracht Capelle niettemin diverse keren in problemen. Franklin Wielingen en Marvin Hooplot misten evenwel het greintje mazzel om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Capelle loerde louter op de verrassende tegenstoot tegen een DFC dat in het streven naar een tegengoal terecht  defensief risico´s nam.
 
Ook in het tweede bedrijf zette DFC druk. Bart Vosselman was dichtbij de gelijkmaker maar kopte uit een voorzet van de opgekomen Chris Cijntje helaas net naast. Extra zuur voor DFC was het zodoende dat Capelle na dik een uur zijn voorsprong verdubbelde. Jurgen van Selst rondde een snelle uitbraak na balovername met het hoofd juichend af: 2-0.
 
Met enkele wissels probeerde DFC het tij alsnog te keren. Het resulteerde in twee lichte mogelijkheden voor Bart Vosselman die beide keren wat mazzel tekort kwam om de belangrijke aansluitingstreffer tot stand te brengen. Naarmate die uitbleef verstijfde de Dordtse opbouw en werd al snel duidelijk dat DFC voor de derde achtereenvolgende keer voor een verloren missie stond.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com