2 F (1): DFC verliest voor vierde keer op rij en verblijft nu in de ´rode zone´

10 november 2011 2750x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (1): DFC verliest voor vierde keer op rij en verblijft nu in de ´rode zone´
In de tweede klasse F verloor DFC vanmiddag voor de vierde achtereenvolgende keer. Gast Meerkerk triomfeerde met 0-2 na een dubbelblanke ruststand. De formatie van trainer Paul Koster zakte naar de elfde plek op de ranglijst en is daarmee definitief in de gevarenzone beland.
 
DFC toonde met name voor rust een flink portie strijdlust maar kwam in de afwerking net een greintje mazzel tekort. Een lichte voorsprong bij rust zou verdiend zijn geweest. Na de hervatting wist Meerkerk, dat zijn gevaarlijke acties vooral ontleende aan dode spelsituaties, twee maal de roos te treffen – beide keren na hoekschoppen.
 
DFC speelde het laatste kwart van de wedstrijd met tien man wegens een rode kaart voor aanvaller Aron de Keijzer die door de scheidsrechter beticht werd van een lichte elleboogstoot. Op dat moment stond een score van 0-1 op het bord.
 
Door de zege bleef Meerkerk op de derde plaats in de algehele stand. Ook koploper Drechtstreek (0-2 bij GDC) maakte geen fout evenals runner-up WNC (3-1 tegen Pelikaan). Pelikaan moest door het verlies een stapje terugzetten. Onderaan boekten de staartploegen Ameide en Groote Lindt belangrijke overwinningen. DFC zakte twee plekken. Schelluinen, gestart als titelfavoriet, sluit nu de rij.
In de tweede periode behielden Altena, SV Capelle, Drechtstreek en Meerkerk hun maximaal ongeslagen status.
 
Uitslagen 2 F vandaag: GDC – Drechtstreek 0-2, GJS – Altena 2-3, Groote Lindt – Wieldrecht 5-1, Hardinxveld – SV Capelle 0-2, WNC – Pelikaan 3-1, Ameide – Schelluinen 3-2, DFC – SC Meerkerk 0-2.
Stand: Drechtstreek 10-23, WNC 10-21*,Meerkerk 10-20, Capelle 10-19, Pelikaan 9-16, GJS 10-16, Altena 10-16, Hardinxveld 9-12, Ameide 10-10, Groote Lindt 10-10, DFC 10-9, GDC 10-8, Wieldrecht 10-8, Schelluinen 10-7, (*kampioen 1ste periode).
 
Stand tweede periode: SV Capelle 2-6, Altena 2-6, Drechtstreek 2-6, Meerkerk 2-6, Groote Lindt 2-3,  Ameide 2-3, GJS 2-3, WNC 2-3, Wieldrecht 2-3,Pelikaan 1-0, Hardinxveld 1-0, Schelluinen 2-0, GDC 2-0, DFC 2-0.
Zaterdag 19 november: SV Capelle – WNC, Drechtstreek – GJS, Meerkerk – Hardinxveld, Schelluinen – DFC, GDC – Groote Lindt, Altena – Ameide, Pelikaan – Wieldrecht.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com