JEUGD (2): RCD E3 – DFC E3: 1-3

30 oktober 2011 942x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): RCD E3 – DFC E3: 1-3

Vandaag staat de terugwedstrijd tegen RCD op het programma. De heenwedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen en er hangt een sfeer van “dat winnen we wel even”. De spelers denken dan ook allemaal aan aanvallen en al snel heeft Stijn een kopkans en een afstandsschot, maar beiden belanden bij de goede doelman van RCD in zijn handen.

RCD wil zich vandaag niet laten wegdrukken en zet een tandje bij waarna er veel persoonlijke duels worden uitgevochten. Onoplettendheid wordt ineens door RCD afgestraft en uit een snelle counter staat het 1-0. Gedreven proberen de DFC-ers een doorbraak te forceren in de hechte defensie van RCD,
 
maar het is een onverwacht schot van Nick wat de 1-1 op het bord zet. Langzaam wordt RCD steeds verder terug gedreven en een mooie aanval wordt opgezet waarin Sükrü de opkomende Colin vrij voor de keeper zet – de laatste schiet de bal net langs de keeper: 1-2.
Vlak voor rust laat Colin zijn loopvermogen zien: RCD komt er op links door en hun aanvaller schiet de bal langs keeper Ryan, maar Colin, teruggesprint vanuit de aanvalslinie, houdt de bal net voor de achterlijn tegen!
 
In de rust geven de coaches aan dat aanvallen en verdedigen door iedereen gedaan moet worden en dat wordt uitstekend opgepakt! De duels zijn nog net zo fel als in de eerste helft, maar keeper Max ziet het spel op grote afstand van zijn doel. Efe is weer de baas achterin en Sükrü speelt een uitstekende wedstrijd op het middenveld. We komen steeds dichter in de buurt van het vijandelijke doel, maar hebben nog steeds weinig uitgespeelde kansen. Een paar goede corners van Nick leiden net niet tot een doelpunt.
 
De vlam slaat zelfs in de pan: Sükrü heeft het aan de stok met zijn tegenstander. De jeugdige scheidsrechter heeft het er moeilijk mee, maar blijft goed overeind. Na een tweetal goedlopende combinaties is het ditmaal Sükrü die door Efe vrij voor de keeper wordt gezet en de 1-3 binnen schiet. Hierna laten de DFC-ers nog een paar keer zien goed te kunnen samenspelen. De stand verandert echter niet meer.
 
Ditmaal moesten de spelers even wennen aan de onverwachte weerstand van RCD, maar uiteindelijk hebben ze op basis van inzet en kwaliteit een hele goede uitslag neergezet.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com