JEUGD (2): DFC E3 – Dubbeldam E6 0-2

2 oktober 2011 799x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC E3 – Dubbeldam E6 0-2

Om elf uur vanmorgen Dubbeldam E6 af tegen onze E3. DFC neemt al snel bezit van de bal en weet Dubbeldam ver terug te dringen. De jongens spelen erg goed samen en Dubbeldam rest niets anders dan op de counter te spelen. Dubbeldam verdedigt echter erg sterk en we krijgen dan ook geen grote kansen. Het blijft bij afstandschoten die de richting of de kracht missen om echt gevaarlijk te zijn.

Hierdoor moeten we verdedigend goed blijven opletten, want de aanvallers van Dubbeldam zijn behoorlijk snel. Gelukkig spelen Efe en Michael een hele goede wedstrijd. Dan lijkt Stijn de 1-0 binnen te schieten, maar de keeper van Dubbeldam heeft een geweldige redding in huis en tikt de bal uit de bovenhoek.
Een aantal spelers van DFC vergeet steeds vaker dat ze hun verdedigende taken ook moeten blijven doen en Dubbeldam schiet na een goed genomen hoekschop de 0-1 achter keeper Sükrü. Voor het eerst dit seizoen staat E3 achter en tot aan de rust komt er geen verandering in deze stand.
 
De tweede helft begint en DFC jaagt op de gelijkmaker, maar Dubbeldam stelt zich weer prima op. De wedstrijd gaat gelijk op: DFC is iets beter in de combinatie, maar Dubbeldam is gevaarlijk in de tegenaanval. Met twee passes brengen zij telkens hun aanvallers in stelling. Aan de rechterkant zetten Colin en Stijn mooie aanvallen op; Sükrü, Ryan en Mert doen dit vanuit het midden, maar het leidt nog steeds niet tot uitgespeelde kansen. Of de verdedigers van Dubbeldam staan in de weg of de keeper houdt de bal tegen. De bal lijkt niet in het doel te mogen vandaag.
 
In de tegenaanval wordt Dubbeldam steeds gevaarlijker en als de bal tussen Efe en Michael doorstuitert weet hun aanvaller keeper Nick goed uit te spelen. Weer een mooi doelpunt, maar jammer genoeg weer in het verkeerde doel: 0-2. In de resterende tijd zit ook een verdiende eretreffer er niet meer in.
Ondanks het grote veldoverwicht in het begin van de wedstrijd kon E3 deze keer niet de openingstreffer maken en Dubbeldam wist daar uiteindelijk goed van te profiteren. Een spannende (oefen)wedstrijd werd helaas niet in winst omgezet. Er werd wel een belangrijke les geleerd: ook verdedigen moet je met elkaar blijven doen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com