2 F (4): Benjamin Wieldrecht en ´opa´ DFC ontmoeten elkaar voor het eerst…

15 oktober 2011 3091x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (4): Benjamin Wieldrecht en ´opa´ DFC ontmoeten elkaar voor het eerst…

Voor de allereerste keer ontmoetten Wieldrecht en DFC elkaar als vlaggenschepen in competitieverband. Wieldrecht opgericht in 1947 is nog piepjong vergeleken met het precies twee keer zo oude DFC dat in 1883 werd geboren en dus al de respectabele leeftijd van 128 heeft bereikt.

Doordat DFC als zondagclub en Wieldrecht als onvervalste zaterdagvereniging elkaar decennialang ´ontliepen´ leek een stadsderby tussen die twee onhaalbaar. Totdat DFC enkele jaren terug het zondagvoetbal vaarwel zwaaide en overstapte op de ´zaterdag´. Vandaag was het dan zover: de eerste echte stadsderby tussen ´benjamin´ Wieldrecht en ´opa´ DFC.
 
Voor DFC-trainer Paul Koster kende de derby ook een extra klank. Na dik twee jaar beleefde hij een weerzien met zijn ´geboorte-club´. Totdat hij in 2009 bij DFC tekende was het assistent-trainer bij Wieldrecht. Met een heus spandoek verwees de Wieldrecht-aanhang nog even subtiel naar Pauls overstap van `zwart-wit´ naar ´rood-wit´.  Paul was er duidelijk op gebrand als winnend coach het veld te verlaten. ´Ik hou nu eenmaal meer van winnen dan van feesten´, aldus de trainer die zijn zin kreeg.
 
De primeur-derby stond ook in het teken van broederschap. Spelers van beide teams besloten op voorzet van hun leiders er gezamenlijk een gezellige boel van te maken, in elk geval na afloop. Het fraaie zomerse herfstweer zorgde voor een uitstekende ambiance. Natuurlijk smaakte het bier aan DFC-zijde lekkerder gezien de uitslag (0-4).
 
Voor Wieldrecht-aanvoerder Daan Doomen (29) was het om nog een andere reden een bijzonder dagje. Hij speelde uitgerekend tegen DFC zijn 250ste officiële wedstrijd voor Wieldrecht. Voor het bestuur terechte aanleiding hem kort voor aanvang ook figuurlijk even in het zonnetje te zetten. (Tekst Fvd)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com