2 F (3): DFC pakt ondanks een man minder in slotfase nog bijna de overwinning

1 oktober 2011 1957x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (3): DFC pakt ondanks een man minder in slotfase nog bijna de overwinning

*Vervolg wedstrijdverslag – Met een man minder paste DFC zijn strategie en personele samenstelling na de hervatting enigszins aan. Vanzelfsprekend probeerde Hardinxveld snel een doorbraak te forceren. Het kwam dicht bij een voorsprong, maar doelman Michael Bekkers reageerde ijzersterk op een overigens om dubieuze reden toegekende vrije trap van Lars Coerts.

DFC zag door de glanzende redding het zelfvertrouwen flink stijgen. De ploeg hernam zelfs het initiatief, waarbij met name de regelmatig sterk opkomende vleugelverdediger Chris Cijntje een cruciale rol vervulde. Zijn acties zorgden er voor dat Hardinxveld het niet aandurfde volle kracht vooruit te geven. Dat de thuisploeg met een man meer opereerde was zodoende in het veld nauwelijks te zien.
 
Dubbel sneu was het zodoende voor DFC dat bij een afgeslagen hoekschop Christiaan Verschoor van net buiten de zestien toch nog de 2-1 binnenjoeg achter de kansloze Michael Bekkers.
De formatie van Paul Koster weigerde terecht de witte vlag van de overgave te hijsen. Beseffend dat ze ook met en man minder kwalitatief over meer inhoud beschikte, bleef de ploeg strijden voor een beter en verdiend resultaat. Niet Hardinxveld maar vooral de arbiter ontregelde in die fase regelmatig met warrige, inconsistente beslissingen DFC´s aanvalsdrift.
 
Het bewonderenswaardige karakter van de tot het laatste calorietje energie strijdende ploeg, kreeg toch nog een dik verdiende beloning. Chris Cijntje, de in elk geval tactisch gevaarlijkste angel, rukte op links weer eens op, omzeilde behendig enkele aanslagen om vervolgens de bal panklaar te leggen voor Franklin Wielingen. Die verzilverde de kans feilloos: 2-2.
 
Hoewel de zomerse omstandigheden een stevige aanslag pleegden op de conditie, weigerde DFC zich te verzoenen met het overigens al verdienstelijk gelijkspel. De ploeg kreeg in de slotfase nog enkele mogelijkheden op de volle buit. In de afronding ontbrak het evenwel door de tanende krachten net aan het vereiste graadje zuiverheid. Toen een treffer alsnog in de maak leek, ging de arbiter in de fout. De opgerukte Mark Jongeneel werd binnen de zestien in kansrijke positie onderuit geschoffeld. Van de Luijtgaarden zag er echter ten onrechte geen strafschop in en drukte zodoende weer een voor  DFC onaangenaam stempel op de wedstrijd.
 
Hardinxveld – DFC 2-2 (1-1) – 10m Aron de Keijzer 0-1, 45+8m Christiaan Verschoor 1-1, 65m Christiaan Verschoor 2-1, 70m Franklin Wielingen 2-2. Scheidsrechter: M. van de Luijtgaarden (Sliedrecht).
Hardinxveld: Marco v.d. Linden, Christiaan Verschoor, Gerco Blokland, Johan Kazen, Danny den Haan, Marc Vogel, Ed Visser, Michel Roza, Dennis Vogel, Daniel Boon, Vincent van Lopik. Wissels: Lars Coerts, Eelke Kraaijeveld, Patrick Zwakhals, Rick den Hartog.
DFC: Michael Bekkers, Wesley Loos (36m Mark Jongeneel), Suleiman van der Straaten, Patrick Bijl, Chris Cijntje, Erik Vos, Mo Al Salman, Robin Ramesar (46m Hamza Zourakhi), Franklin Wielingen, Bart Vosselman (60m Merijn van Groesen), Aron de Keijzer. Wissels niet ingebracht: Rudolf Peute, Marco van Woerkom.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com