2 F (2): Herstelde Marvin Hooplot wijst DFC de weg naar fraaie overwinning

15 oktober 2011 717x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Herstelde Marvin Hooplot wijst DFC de weg naar fraaie overwinning

Door Fred van Dongen

Achteraf bleek de stadsderby tussen Wieldrecht en DFC al na een handvol minuten te zijn beslist. Toen zette DFC-spits Marvin Hooplot de Wieldrechtse defensie lelijk te kijk. Op een diepe bal kreeg Marvin plots een zee van ruimte. De technisch vaardige aanvaller liet die buitenkans niet liggen en deponeerde de bal soeverein langs een wanhopige doelman Michel Bezemer (0-1).
 
Wieldrecht, dat in de eerste minuten enkele hoekschoppen afdwong maar geen reëel gevaar wist te stichten, kwam die klap eigenlijk nimmer te boven. Er zat te weinig structuur en kwaliteit in de opbouw waardoor DFC geen moment in grote nood kwam. Alleen een kopbal van Daan Vegt uit een vrije trap bracht de roodwitte gastploeg even in de zorgen. Katachtig tikte de weer sterk acterende DFC-keeper Michael Bekkers de bal uit de bedreigde benedenhoek tot corner.
 
Met DFC als de dominerende ploeg kabbelde de derby naar het rustsignaal. Na de hervatting had DFC slechts twee minuten nodig om Wieldrecht een mokerslag toe te dienen. Marvin Hooplot goochelde zich na een slimme dieptebal als een volleerd circusartiest langs drie Wieldrecht-verdedigers om vervolgens ook doelman Bezemer in het ootje te nemen. Een goal van haute categorie waarmee Marvin bewees helemaal terug te zijn. De voorbije weken zat hij zich gedwongen langs de kant te verbijten vanwege een teenbreuk. Nu die is geheeld blijkt andermaal hoe belangrijk zijn inbreng is.
 
Want Marvin stond luttele minuten later ook aan de basis van DFC´s derde goal. Deze keer werd hij onreglementair gestuit binnen de zestien zodat arbiter  Van Rumpt ondanks onterechte protesten van de thuisploeg de bal op de elfmeterstip moest leggen. Appie Güler verzilverde even simpel als sluw: 0-3.
 
Vervolg zie: Sterk DFC zet Wieldrecht na hervatting voor kansloze missie
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com