2 F (2): Gemiste strafschop demoraliseert DFC*Pelikaan wint verdiend

29 oktober 2011 1661x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Gemiste strafschop demoraliseert DFC*Pelikaan wint verdiend

Dat DFC bij rust in de semi-derby met Pelikaan tegen een minieme achterstand aankeek, betekende geen verrassing voor de neutrale toeschouwer. Pelikaan dat nog een miniem kansje had op de eerste periodetitel, presenteerde zich in het eerste bedrijf als de net wat betere ploeg. De Zwijndrechters bleken net een tikkeltje gevaarlijker, agressiever dan de roodwitte thuisploeg die met name in handelingssnelheid tekort schoot.

Niettemin leek het duel te kabbelen naar een doelpuntloze stand bij rust. In de slotfase buitelden de gebeurtenissen echter als het ware over elkaar heen en kreeg de wedstrijd alsnog de allure van een derby. Pelikaan opende via een trefzekere Randy Kroos de score uit een strafschop na ongelukkig hands van DFC´s Marco van Woerkom.
 
Luttele minuten later leek Pelikaan de strijd een beslissende wending te geven via een treffer van Marcel Dijkstra. DFC gaf zich evenwel niet gewonnen en kwam op karakter terug in de wedstrijd toen Marco van Woerkom vlak voor het rustsignaal fraai binnenkopte na een gave voorzet van Patrick Bijl: 1-2.
 
In het tweede bedrijf bracht DFC-trainer Paul Koster de balvaardige spits Franklin Wielingen binnen de lijnen ten koste van middenvelder Mo Salman. Met een driemans-aanvalslinie probeerde Koster het duel te wentelen.
De gelijkmaker leek binnen handbereik toen arbiter Van Bleek Pelikaan betrapte op hands binnen de zestien. Erik Vos liet namens DFC de unieke kans liggen – hij faalde vanaf elfmeter. Het leidde onbewust tot enige mentale ontwrichting bij DFC. Een alert Pelikaan profiteerde prompt. Enkele minuten na de misser sloeg Vincent de Klerk koelbloedig toe: 1-3.
 
Vanaf dat moment bleek DFC de geklopte ploeg. Spits Appie Güler kwam weliswaar Erik Vos aflossen maar kon ook geen potten breken – het ontbrak gewoon aan overtuiging binnen de roodwitte gelederen. Pelikaan kon de semi-derby gecontroleerd uitspelen en kreeg zelfs nog de betere kansen. DFC-keeper Michael Bekkers, weer zeer attent, voorkwam met enkele knappe reddingen zelfs een ware deceptie. (Verslag mmv Cees van der Sluis en Ton Lucas)
 
DFC – Pelikaan 1-3 (1-2) – 37m Randy Kroos (strafschop) 0-1, 41m Marcel Dijkstra 0-2, 44m Marco van Woerkom 1-2, 63m Vincent de Klerk 1-3. Scheidsrechter: W. van Bleek (Tiel).
DFC: Michael Bekkers, Patrick Bijl, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Chris Cijntje, Erik Vos (65m Appie Güler), Merijn van Groesen, Hamza Zourakhti , Mo Salman (46m Franklin Wielingen), Marvin Hooplot, Aron de Keijzer. Wissels: Mehmet Tokul, Mark Jongeneel, Robin Ramesar.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com