JEUGD (4): DFC E3 – Drechtstreek E8 5-2

25 september 2011 753x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (4): DFC E3 – Drechtstreek E8 5-2

De tegenstanders van vandaag zijn groot; in ieder geval groter dan onze jongens van E3. Hoewel het aanvangstijdstip (11.30u) ideaal is begint E3 wat (te) rustig aan de wedstrijd. In de voorgaande wedstrijden werd direct druk op de tegenstander gezet, maar Drechtstreek is een ander verhaal en speelt prima samen. Dit leidt overigens niet tot grote kansen.

E3 schudt langzaam de schroom van zich af en de duels worden steeds vaker gewonnen. Vooral doordat de vrije man aan de zijkanten steeds goed wordt gevonden kan Drechtstreek niet gevaarlijk worden. Nadat Nick een tweetal schoten niet de juiste richting weet te geven is het Stijn die de ban breekt. Nick trekt links een verdediger mee en Stijn zet met een mooie kapbeweging naar rechts twee tegenstanders op het verkeerde been en schiet de bal droog in de hoek.
 
Kort daarna volgt een mooie steekpass van Mert en die wordt door Sükrü op waarde geschat: 2-0. Hierna worden diverse kansen niet benut, maar gelukkig weet Colin een mooie aanval over rechts nog prima af te ronden in de verre hoek: 3-0.
 
Net als vorige week nemen we ons voor om ook na rust te blijven combineren. Echter in de tweede helft blijken de inspanningen van de eerste helft hun tol te eisen. Drechtstreek is fysiek sterker en dwingt de DFC-ers te verdedigen en krijgt zelfs meerdere kansen op een treffer. Telkens zijn we een stapje te laat en bovendien heeft Sükrü het aan de stok met zichzelf, de tegenstander en de bal.
 
Na ongeveer 10 minuten weet Drechtstreek met een prima afstandschot de 3-1 achter keeper Efe te schieten. Drechtstreek dringt wederom aan op een volgende goal, maar de aanval wordt door DFC onderbroken en de snelle Colin wordt in de diepte gestuurd. Colin weet zijn tegenstander voor te blijven en scoort knap in de korte hoek: 4-1.
 
Drechtstreek geeft zich (helaas) nog steeds niet gewonnen en opnieuw wordt DFC tot verdedigen gedwongen. DFC heeft het geluk van de lat en van dichtbij mist Drechtstreek een grote kans. Toch wordt het 4-2. Maar opnieuw toont E3 veerkracht en vlak voor tijd wordt zelfs de 5-2 nog door Nick het doel in gewerkt.
Opnieuw liet E3 weer goed samenspel zien, maar dit kostte tegen deze goede tegenstander bijzonder veel kracht. Door de grote wil om niet te verliezen en met behulp van de lat konden ze echter in de tweede helft voorkomen dat Drechtstreek punten uit Dordrecht zou meenemen. Het publiek heeft echter genoten van deze spannende wedstrijd.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com