DFC 3 komt na rust tot leven maar verliest toch nipt bij IFC 3 (4-3)

12 september 2011 919x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 3 komt na rust tot leven maar verliest toch nipt bij IFC 3 (4-3)

Afgelopen zaterdag begon de competitie voor DFC 3 met een uitwedstrijd in Ambacht bij IFC 3. Vooraf was er weinig bekend over de tegenstander en de competitie na de promotie van vorig seizoen.

DFC begon slordig en moest duidelijk nog wennen aan de nieuwe competitie. Qua inzet en conditioneel werden zij overklast wat gelijk al tot kansen leidde voor IFC. Na tien minuten valt dan het eerste doelpunt voor IFC. De rechtervleugelverdediger van IFC kreeg een vrije optocht en schoot onberispelijk raak in de korte hoek. Vervolgens ging IFC door met haar dreigende spel wat tot een 3-0 ruststand leidde.
 
DFC kwam na de rust goed uit de startblokken nadat trainer Johan Mol zijn spelers had toegesproken. Martijn van der Waal verving Danny Kamp en Robbie Korn kwam voor Mario Ghidini in het veld. DFC kreeg meer grip op de wedstrijd en aanvallend hadden ze veel meer in te brengen dan voor rust. Dit resulteerde in de 3-1. Maurice Kalis scoorde net als vorig jaar het eerste doelpunt voor zijn team.
 
Na die goal voelde Het Derde dat er misschien toch wel meer te halen was. Dit was ook zo.  Martijn van der Waal maakte beheerste de 3-2 wat de wedstrijd weer helemaal tot leven bracht.  De wedstrijd lag weer helemaal open wat tot kansen leidde aan beide kanten. Nadat de keeper van DFC nog knap een 2 tegen 1 situatie om zeep had geholpen kon diezelfde aanvaller alsnog een paar minuten laten de 4-2 aantekenen. Uiteindelijk bracht Maarten Janssen nog met een schuiver de 4-3 op het scorebord. DFC 3 zal nog hard aan de slag moeten als zij serieus bovenin willen meedraaien.
 
DFC 3: Steven Kalis, Danny Kamp (Tinus van der Waal), Tijmen Bruning, Danny Haksteen, Maarten van Dalen (Willem Opmeer), Maarten Janssen, Maurice Kalis, Mario Ghidini (Robbie Korn), Peter Heijsman (foto-inzet), Erik Bouwens. Niet gebruikte wissel: Conan Wilhelmus. Geblesseerd: Erasmus Makatini.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com