2 F (3): Invallers geven DFC nieuwe impulsen én verdiende gelijkmaker

3 september 2011 1273x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (3): Invallers geven DFC nieuwe impulsen én verdiende gelijkmaker

*Vervolg wedstrijdverslag – In het tweede bedrijf probeerde DFC-trainer Paul Koster met een nieuwe spits (Appie Güler voor Marvin Hooplot) het duel alsnog naar zich toe te trekken. Een strategie die pas de contouren van succes kreeg toen Franklin Wielingen en Chris Cijntje als remplaçanten aan de bak verschenen.

Maar eerst manoeuvreerde GDC zich in een gelukzalige positie. Een hoekschop op links resulteerde in een soort koprally voor het doel van Michael Bekkers waarbij het hoofd van verdediger Benjamin Vos uiteindelijk het meest alert was: 1-2.
 
Voor Paul Koster restte toen niet anders dan het wisselen van de aanvalswacht. En niet zonder succes. Met Franklin en Chris ontstond meer variatie en dreiging in het roodwitte aanvalsspel. Het bezorgde GDC steeds meer angst en onzekerheid. En DFC daarmee evenredig de nodige kansen. Aron de Keijzer en Appie Güler misten net het graadje scherpte in de afwerking zodat het voor DFC toch nog een lange lijdensweg werd om de verdiende gelijkmaker aan te tekenen.
 
Die viel in de laatste minuut van de gewone speeltijd alsnog. Een voorzet van rechts belandde net buiten bereik van de GDC-doelman op het hoofd van Appie Güler die de bal vervolgens tergend langzaam in de uiterste bovenhoek zag cirkelen (2-2).
In blessuretijd kreeg DFC via onder meer een schot van Wesley Loos bijna nog de volle buit te pakken, maar eerlijk is eerlijk dat zou net iets te veel  beloning zijn geweest voor een door de bank genomen matige vertoning.
 
DFC – GDC 2-2 (1-1) – 15m Jasper Somsen (strafschop) 0-1, 45m Bas Verhoeven 1-1, 60m Benjamin Vos 1-2,90m Appie Güler 2-2. Scheidsrechter: D.G. van Herk (Groot Ammers).
DFC: Michael Bekkers, Clifton Sewpersad, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom (70m Chris Cijntje), Nick Stam, Wesley Loos, Bas Verhoeven (60m Franklin Wielingen), Merijn van Groesen, Erik Vos, Marvin Hooplot (46m Appie Güler), Aron de Keijzer.
GDC: Yuri Ran, Benjamin Vos, Marco Pijnenburg, Jasper Somsen (69m. Erik den Ouden), John van Mersbergen, Jamie Youell, Martijn Dupuis (58m Stefan Storchart), Ralph Lankhaar, Pascal de Vries, Tom Hesselberth, Stefan van Veen (89m Christian Brienen).
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com