2 F (3): DFC kan door onvoldoende zuiverheid en tempo duel niet kantelen

24 september 2011 1355x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (3): DFC kan door onvoldoende zuiverheid en tempo duel niet kantelen

*Vervolg wedstrijdverslag – In het tweede bedrijf probeerde DFC z´n greep op het middenveld te verstevigen om zo Groote Lindt van zijn venijnige angel (de lange bal) te ontdoen. Dat leek te lukken ware het niet dat de ploeg af en toe vergat bij balverlies razendsnel een slot op de achterdeur te plaatsen. Dat werd DFC uiteindelijk fataal. Geknoei in de afweer bood Michael Slingerland na nog geen kwartier opnieuw een excellente gelegenheid zich tot man of the match te ontwikkelen (3-2).

De rollen bleken vanaf dat moment omgedraaid. DFC zocht naarstig maar tevergeefs met een aangepaste bemanning (drie wissels in tien minuten) naar de juiste koers. De acties misten evenwel tempo en zuiverheid om alsnog te kunnen toeslaan, al waren Aron de Keijzer en Erik Vos dichtbij de gelijkmaker. Doelman Raymond Klootwijk redde de Lindt in die fase met alerte reddingen.
 
Noodgedwongen moest DFC in de slotfase ondernemersrisico´s nemen. Dat draaide ondanks alle goede bedoelingen uiteindelijk uit op een echec. Andermaal haalde Michael Slingerland zijn ploeg uit de penarie door slim gebruik te maken van de geboden ruimte en elegant en bijna ook arrogant de 4-2 binnen te tikken. En daarmee zat het duel op slot. DFC geloofde er niet meer in, terwijl Groote Lindt zichzelf nog een toetje wilde aanbieden. Daarvoor tekende invaller Kevin de Deugd (5-2).
 
Groote Lindt – DFC 5-2 (2-2) – 20m Patrick Bijl 0-1, 21m Michael Slingerland 1-1, 30m Aron de Keijzer 1-2, 44m Michael Slingerland 2-2, 55m Michael Slingerland 3-2, 85m Michael Slingerland 4-2, 87m Kevin de Deugd 5-2. Scheidsrechter: Dimitri de Gans (Everdingen).
 
Groote Lindt: Raymond Klootwijk, Omer Aqca, Dave Klootwijk, Danny Muller, Randy Haas, Mischa Strauss, Bjorn van Ingen, Nestor Zimmerman, ML van Berkel, Michael Slingerland, Gerson Duarte. Wissels: Kenny van Gent, Kevin de Deugd, N. Kraayeveld, Steven Kramer, J.I. Kok.
DFC: Michael Bekkers, Clifton Sewpersad, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom (60m Merijn van Groesen), Patrick Bijl, Erik Vos, Wesley Loos (70m Mohammed Al Salman), Chris Cijntje, Franklin Wielingen (75m Robin Ramesar), Appie Güler, Aron de Keijzer.
Bijzonderheid: Louisano Trinidad debuteerde bij DFC als grensrechter.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com