2 F (2): Lindtse spits Michael Slingerland (4 goals) geeft lesje effectiviteit

24 september 2011 1402x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Lindtse spits Michael Slingerland (4 goals) geeft lesje effectiviteit

Door Fred van Dongen

DFC leek een lekker nazomers middagje te gaan beleven. Tegenstander Groote Lindt, dat vorige week nog flink slaag had gekregen van Meerkerk (7-1), begon gezien de licht defensieve houding immers met gevoelens van angst en onderdanigheid aan de semi-derby. De Zwijndrechtse ploeg besloot in de veilige schulp te kruipen en opportunistisch te mikken op de lange, snelle bal.
 
Na afloop constateerde de thuisploeg met een brede glimlach dat die simpele, min of meer op hoop van zegen gebaseerde strategie dodelijk effectief bleek te zijn geweest. De Lindt gaf DFC een stevig lesje in doeltreffendheid en karakter wat resulteerde in een 5-2 zege. Grote man aan Lindtse kant was de fysiek sterke maar ook behoorlijk wendbare spits Michael Slingerland (22) die van het kwintet treffers er vier voor zijn rekening nam.
 
DFC beheerste de halve stadsderby in de beginfase met enkele redelijk opgezette aanvallen. Na dik een kwartier resulteerde dat in een verdiende voorsprong. Een door Clifton Sewpersad fraaie opgezette aanval bracht via de alerte tussenschijf Appie Güler die opgerukte Patrick Bijl in stelling. Die liet zich die buitenkans niet ontglippen: 0-1. De voorsprong bezorgde DFC niet alleen euforie maar ook lichte arrogantie. Binnen honderd seconden kreeg de ploeg voor die misplaatste houding de rekening gepresenteerd. Niemand reageerde alert op de lange bal waarmee de Lindtse spits Michael Slingerland gelanceerd werd. DFC-doelman Michael Bekkers was kansloos: 1-1.
 
De formatie van trainer Paul Koster nam zich de schreeuw om meer alertheid ter harte en zette kordaat koers richting Lindtse doel. Na een half uur leidde dat tot een nieuwe en op dat moment verdiende voorsprong. Een vrije trap veroorzaakte wanorde in de Lindtse afweer waarvan Aron de Keijzer slim profiteerde: 1-2.
 
De buit leek in de Dordtse knip, temeer daar Groote Lindt z´n draai almaar niet wist te vinden en zich lichtelijk geïrriteerd toonde door het technisch surplus van DFC. Dat manifesteerde zich in kleine overtredingen. Wellicht tot eigen verwondering kwam de Lindt kort voor rust toch langszij. Michael Slingerland toonde zich het meest attent bij een vrije trap en kopte ongehinderd de 2-2 binnen.
DFC raakte meteen de kluts kwijt en rommelde defensief maar wat aan. Dankzij razendsnel handelen van Michael Bekkers voorkwam DFC dat de tot dat moment mindere thuisploeg de rust zelfs met een voorsprong zou halen.
 
*Vervolg verslag zie: DFC kan door onvoldoende zuiverheid en tempo duel niet kantelen
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com