2 F (2): Gemengde gevoelens na gelijkspel in openingswedstrijd

3 september 2011 726x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): Gemengde gevoelens na gelijkspel in openingswedstrijd

Door Fred van Dongen

Gemengde gevoelens na afloop van DFC´s openingsduel van vanmiddag tegen promovendus GDC. Een uur lang kreeg DFC de motor niet goed aan de praat en beheerste de verrassend sterke Brabantse debutant het treffen.

Pas toen de technisch vaardige en watervlugge Franklin Wielingen en Chris Cijntje als invallers de roodwitte ploeg van de broodnodige offensieve impulsen voorzagen, kreeg GDC het knap benauwd. Het onder zomerse temperaturen gespeelde duel had geen handvol minuten langer moeten duren of DFC had z´n nieuwe inspiratie alsnog beloond gezien met de volle buit. Nu bleef het bij 2-2, een resultaat dat de verhoudingen over de volle negentig minuten overigens uitstekend weergaf.
 
GDC verraste voor rust met z´n snelle spitsen waardoor DFC´s offensief ingestelde vleugelverdedigers Clifton Sewpersad en Nick Stam niet echt aan opbouwwerk toekwamen. De gasten kwamen na een kwartier aan de leiding uit een terecht toegekende strafschop die gaaf werd benut door Jasper Somsen: 0-1.
 
DFC sputterde tegen maar kreeg vooralsnog niet de gewenste patronen in de spelopbouw. Suleiman van der Straaten was nog het dichtst bij de gelijkmaker doch zijn inzet werd door de GDC-doelman knap uit de bovenhoek gehaald. Op slag van rust kwam de thuisploeg toch langszij. Een voorzet op links van Aron de Keijzer krulde net over de vingertoppen van de Brabantse doelman waardoor de attente Bas Verhoeven kon binnenkoppen (1-1).
 
*Vervolg wedstrijdverslag zie: Invallers geven DFC nieuwe impulsen én verdiende gelijkmaker

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com