2 F (2): DFC laat zich na voortvarend begin in slaap sussen door taai Ameide

17 september 2011 727x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (2): DFC laat zich na voortvarend begin in slaap sussen door taai Ameide

Door Fred van Dongen

Het leek een eenvoudig middagje te worden voor DFC. De formatie van trainer Paul Koster stond vooraf keurig op de derde tree van de ranglijst dankzij vooral een uitstekende overwinning vorige week bij GJS in Gorcum.
 
Bovendien werkte de tegenstander van vandaag, Ameide, amper inspirerend. De Alblasserwaarders vergaarden nog niet één winstpunt en deelden dat onprettige gevoel met het tot voor vandaag eveneens puntloze Wieldrecht.
 
DFC pakte de tegenstander aanvankelijk voortvarend aan. Een serie hoekschoppen plofte neer op het doel van Ameide dat diverse keren wonder boven wonder ongeschonden bleef. Het uitblijven van de verdiende openingstreffer kende een wat verlammende werking op het combinatievermogen van de thuisploeg die optisch een overwicht kende maar verder geen potten wist te breken.
 
Het stugge, verdedigend ingestelde Ameide, zag die ontwikkeling met pretogen toe. Na een half uur kroop de gastploeg zowaar zelfs enkele malen uit zijn defensieve schulp. Nadat Richard den Hartog buiten bereik van DFC-doelman Michael Bekkers de buitenkant paal had geschampt kwamen de gasten na pakweg 35 minuten zelfs verrassend op voorsprong. Een snelle uitbraak na balovername via diverse schijven werd door Robbert Bakker attent afgerond: 0-1.
 
Bij DFC verliep de opbouw te weinig gepolijst om het duel nog voor rust te kantelen, al waren Aron de Keijzer en Erik Vos met venijnige inzetten dichtbij de verdiende gelijkmaker.
 
*Vervolg verslag zie: DFC strijdt na rust vooral tegen zichzelf maar komt toch langszij

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com