Soesjes, een actueel bord en een klinkende zege op DFC´s 128ste verjaardag

16 augustus 2011 2568x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Soesjes, een actueel bord en een klinkende zege op DFC´s 128ste verjaardag

DFC mag dan dinsdag op de kop af 128 jaar zijn geworden – de club blijft met de tijd meegaan. Zo kreeg het ´reclame-kasteel´ achter het doel aan de Reeweg-zijde een update. Daar prijkt nu – met dank aan seniorlid Dirk de Jong – dat de club de respectabele leeftijd van 128 jaar heeft bereikt.

Tijdens de pauze van het oefenduel tussen DFC en De Zwerver  ging voorts een schaal met verjaars-soesjes rond. Het eerste gaf het verjaarsfeestje nog extra glans door de oefencampagne op het nieuwe seizoen dinsdagavond af te sluiten met een klinkende 4-1 triomf op eersteklasser De Zwerver.
 
Feestvarken DFC werd op 16 augustus 1883 opgericht en is daarmee de oudste club uit het district Zuid I van de KNVB en in anciënniteit de zevende club van Nederland. Ouder zijn alleen Koninklijke UD Deventer (1875), HVV Den Haag (1878). Kon. HFC Haarlem (1879), Hercules Utrecht (1882), Robur et Velocitas Apeldoorn (1882) en LAC Frisia Leeuwarden (1883).
 
*Op verzoek van de eindredactie van de DFC-website dook archivaris Arie Heijstek in zijn inmiddels enorme clubarchief en leverde bijgaande historische foto´s van DFC´s verjaarsviering ´door de eeuwen heen´. Deze historische beeldparade wordt voorafgegaan door enkele actuele verjaarsfoto´s.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com